Jens Heyvaert speelt ook volgend seizoen voor Racing: “Andere club was geen optie”

De volgende contractverlenging is een feit. Jens Heyvaert heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis.

Jens Heyvaert streek in de zomer van 2019 neer op OVK. Intussen is de 28-jarige middenvelder dus aan zijn derde seizoen bij Racing bezig.

Jens, je plakt er weer een jaartje aan vast. Leg uit?

“Heel simpel: alles bevalt me op Racing. In mijn eerste jaar zijn we meteen gepromoveerd vanuit 1e provinciale. Vorig seizoen is door corona de mist ingegaan en dit seizoen doen we opnieuw mee voor de prijzen.”

“Ik nam bij mijn komst een risico door enkele reeksen te zakken, maar ik wist in welke club en in welke spelersgroep ik terechtkwam. Dus eigenlijk was dat risico al bij al klein. Voor de prijzen spelen is gewoon top. En als dat in een club als Racing Mechelen kan, is dat nog 10 keer plezanter.”

De spelersgroep is goed uitgebalanceerd. Wat is de grote sterkte?

“De kwaliteit is zeer goed, maar als je wil promoveren, dan komt er meer bij kijken dan alleen individuele kwaliteit. Bij Racing hebben we dit seizoen meer dan ooit een heel toffe groep. We kennen elkaar goed en amuseren ons. Dat is superbelangrijk om goed te kunnen presteren.”

“Ik speelde bij Londerzeel en Pepingen ook voor de prijzen. Daar had je ook een toffe en hechte groep, maar bij Racing valt alles gewoon samen, met tof voetbal op het veld en een goeie ambiance naast het veld. Als je bijvoorbeeld ziet hoe ons supporterslegioen weer aan het groeien is sinds 1e provinciale, dan is dat geweldig.”

“Het is heel hard genieten. We gaan voor elkaar door het vuur. Het is allemaal ook heel persoonlijk: wat babbelen en zeveren met de fans, nu die zelfs op donderdag weer naar de training komen. Die goeie sfeer maakt dat veel voetbalfans volgens mij tegenwoordig liever naar de Racing komen dan naar een match in 1e klasse.”

Jij hebt intussen een eigen supportersclub, zo lijkt het wel. Veel vrienden van jou die naar de matchen komen en sfeer maken. Wie zijn dat?

“Vrienden die ik al lang ken. Jongens van in mijn tijd bij Anderlecht (zoals Dennis Praet, die nu bij Torino speelt, nvdr), en Leuven. Enkele huisgenoten ook, nog enkele andere goeie vrienden (zoals Sam Kerkhofs van de voetbalpodcast MidMid, nvdr)…”

“Thuis tegen Pelt zijn er een aantal komen kijken. Ze vonden het plezant en zo zijn ze afgelopen weekend opnieuw komen kijken op Zwarte Leeuw. Ze waren op weekend in de buurt van Rijkevorsel en hebben zo de match meegepikt. Leuk!”

Hoe is de contractbespreking verlopen?

“Snel (lacht). Ik heb meteen gezegd dat het voor mij goed was. Ik zou eerlijk gezegd niet weten waar het beter is dan op Racing.”

“Ik zou het heel spijtig gevonden hebben als ik volgend seizoen niet meer voor Racing gespeeld zou hebben. Er was wel wat interesse van andere clubs, maar ik heb gewacht tot ik op Racing op gesprek mocht komen. Een andere club was voor mij geen optie.”

Stel dat Racing naar 2e amateur promoveert, wat zal dan het verschil zijn?

“In 3e amateur kun je bepaalde matchen puur op kwaliteit in je kern winnen. In 2e is dat anders. Daar hebben alle ploegen goeie spelers. Daar moet je dus elke week top zijn om punten te pakken.”

“Met deze kern zouden we in 2e amateur zeker meekunnen. Zeker als we aan onze kwaliteit het karakter en de mentaliteit koppelen die we steeds vaker laten zien. We moeten daar dus niet bang voor zijn.”

“Als we promoveren, moet ons doel de middenmoot zijn. Veel hangt af van de start. Als die goed is, of minder goed, dan kun je je ambities bijstellen. Maar je moet vooral niet te zot doen. Je zult moeten beseffen dat je niet elke wedstrijd als favoriet begint, zoals dit seizoen wel altijd het geval is. Maar dat lijkt me zeker geen nadeel.”

“Maar vooral ook voetjes op de grond houden: we zijn nog niet in 2e amateur.”

Als je Racing in 1 woord zou moeten samenvatten, wat zou dat dan zijn?

“Daar moet ik geen seconde over nadenken: TRADITIE.”

Bedankt voor de babbel, Jens, en dikke proficiat met jouw verlengd verblijf!

Lees ook:
zaterdagavond de topper tegen Diest: koop jouw ticket(s) nu al online

Lees ook:
Jerko Guldix tekent bij
Arno Robert blijft nog (minstens) twee seizoenen
ook Max Van der Brempt verlengt zijn verbintenis
Wout Kerckhofs knoopt er drie seizoenen aan vast
Ruben Smet staat langer in het doel van Racing Mechelen
eerste nieuw gezicht: doelman Senne Goossens komt naar Racing