Wout Kerckhofs krijgt nieuw contract voor 3 jaar: “Het klikt gewoon”

Ook de volgende drie seizoenen kunnen we Wout Kerckhofs in het Racing-shirt bewonderen.

Wout heeft zijn contract met de club verlengd. Met 3 jaar. Wat een statement!

Op zijn 24e is onze centrale verdediger nu al een van de meubelstukken op Racing. Die reputatie zal hij enkel nog maar versterken, zeker in de wetenschap dat de fans Wout vorig jaar verkozen tot beste rechtse centrale verdediger van het voorbije decennium 2010-2020.

“Ik kan alleen maar tevreden zijn dat ik een nieuw contract – en dan meteen voor 3 jaar – heb kunnen ondertekenen. Racing toont veel respect voor mij en ik heb heel veel respect voor Racing. Het is fijn om in zo’n sfeer te kunnen voetballen”, zegt Wout.

“Ik voel me heel goed op de club. Racing heeft me altijd correct behandeld en zelf heb ik altijd alles voor Racing gegeven. Ik voel me hier thuis en als mensen zeggen dat ik een echte clubman ben, dan doet dat deugd.”

“Op mijn 16e heb ik mijn debuut gemaakt in de 1e ploeg en na een kort uitje bij Duffel is het voor mij altijd Racing geweest. Dan leef je mee met de club, dan word je automatisch een man van de club en word je een supporter, hoe raar dat misschien ook klinkt vanuit de mond van een speler.”

Je bent één van de certitudes in het basisteam, waren andere clubs dan niet in jou geïnteresseerd?

“Neen. Ik heb eigenlijk nog nooit een telefoontje van een andere club gekregen. Ik kreeg wel 1 of 2 berichtjes met vage interesse, maar voor de rest niks.”

“Ik ben ook niet bezig met andere clubs. Ik focus mij op Racing en onze prestaties. Er is een band gecreëerd tussen mij en Racing. Deze contractverlenging is een bewijs dat het klikt tussen ons.”

Als je voor 3 jaar bijtekent, wil Racing ook met jou naar een hoger niveau.

“Bij hun komst hebben François De Keersmaecker en Michel Vanstallen een bepaalde ambitie uitgesproken: rustig naar 1e amateur toeleven. Daar kan ik me in vinden.”

“Dave De Herdt is er dan ook snel bijgekomen. De coach heeft me altijd goed uitgelegd wat hij met mij van plan is. Ik krijg veel vertrouwen van de coach. Hij geeft me het gevoel dat ik kan meegroeien in het verhaal van Racing.”

Je bent vice-aanvoerder. Is dat een rol die je ligt?

“Misschien heeft dat te maken met het feit dat ik al een tijdje op Racing rondloop. Ik vind niet van mezelf dat ik een leidersfiguur ben zoals Kurt Weuts, maar ik heb daar wel al stappen in gezet.”

“Van nature ben ik introvert en rustig, maar ik wil verbaal groeien en sterker worden binnen de spelersgroep. Ik ben nog maar 24, dat is ook iets dat met de tijd komt.”

Je bent afkomstig van Sint-Katelijne Waver, maar woont nu vlak bij het stadion. Je kunt te voet naar de training komen?

“Ik woon sinds een tijdje in het centrum van Mechelen, ja. En dus kan ik inderdaad te voet of met de fiets komen. In het begin werd ik daar een beetje mee uitgelachen, dat ik met de fiets kwam, maar eigenlijk is het toch fantastisch dat dat kan.”

“Het is gewoon plezant om zo dicht bij je club te wonen. Ik werk nog wel in Katelijne. Ik heb eerst kine gestudeerd, maar ben daarna overgestapt naar accountancy-fiscaliteit. Momenteel ben ik al 1,5 jaar aan het werk als accountant. Maar naar het werk rijd ik wel met de auto (lacht).”

Jouw contractverlenging is geweldig nieuws, Wout. Op naar nog vele mooie jaren op OVK!

Lees ook:
Wout Kerckhofs verkozen in het Racing-elftal van het Decennium
koop nu al jouw ticket voor de topper Racing-Pelt van zaterdag 26/02
word steward/ticketcontroleur op Racing (je krijgt een financiële vergoeding)