Eerste nieuw gezicht in 2022-2023: doelman Senne Goossens komt naar OVK

Na 5 contractverlengingen die we de voorbije dagen en weken konden aankondigen, is het nu tijd om een eerste transfer voor het nieuwe seizoen bekend te maken.

Racing gaat volgend seizoen in zee met Senne Goossens. De 19-jarige doelman is momenteel aan de slag bij Sint-Lenaarts, een reeksgenoot van groen-wit in 3e amateur B.

Senne neemt in het keepersbestand de plaats in van Lars Bielen, die onze club na dit seizoen zal verlaten. Senne ondertekende een contract voor 2 seizoenen.

Senne Goossens begon op zijn 5e te voetballen bij Sporting Mechelen, verkaste daarna voor 7 jaar naar KV Mechelen en uiteindelijk voor 6 jaar Beerschot.

“Bij Beerschot speelde ik in de beloftenploeg. Daar is Sint-Lenaarts me komen halen. Omdat ik de stap naar een eerste ploeg kon zetten en er veel vertrouwen kreeg, heb ik daar vorig jaar voor een seizoen getekend”, zegt Senne.

“Ik stond vanaf het begin van deze competitie meteen in doel en ik vond dat ik dat goed deed.”

“Na de heenronde stonden we niet zo goed in het klassement, maar dat lag niet aan mij, vind ik. Tegen De Kempen speelde ik niet goed, maar dat was mijn enige slechte match. Toen we op Racing kwamen spelen in december speelde ik bijvoorbeeld goed.”

“Toch is de club in de winter een nieuwe keeper gaan halen: Jordi Nolle, een boom van een kerel. Toen werd het snel duidelijk dat het vertrouwen in mij een beetje weg was. Ik was een beetje verrast. Nu zit ik dus op de bank. Het is niet anders.”

We herinneren ons de match die je op Racing speelde nog goed. Je bent een vrij kleine doelman, maar wel een heel vinnige.

“Ik ben inderdaad niet groot, maar met mijn sprongkracht probeer ik in luchtduels wat centimeters terug te pikken. Hoewel ik in de toekomst nog wat hoger wil springen, lukt dat nu al aardig. Verder vind ik van mezelf dat ik goed kan meevoetballen, ik ben goed met mijn voeten.”

“Of ik verbaal sterk ben?  Als keeper moet je kunnen en vooral durven te zeggen waar het op staat. Dat verwachten je medespelers van jou. Het komt er gewoon op aan om te durven. Ik durf.”

“Maar ik zie mezelf op mijn 19e niet als een leidersfiguur. Dat is op Racing ook niet nodig. Racing beschikt momenteel, en ook volgend seizoen, over genoeg ervaren spelers en echte leiders.”

Tijdens de match tegen Sint-Lenaarts namen de Racing-fans je op de korrel wegens jouw KV-verleden. Hoe heb je dat ervaren?

“Als iets dat heel logisch is, zeker nadat er de dagen ervoor een krantenartikel met mij verschenen was waarin dat onderwerp aan bod kwam.”

“In de eerste helft was het nog rustig, omdat ik toen in doel stond waar het scorebord hangt, maar na de rust had ik de Racing-supporters in mijn rug. Ik wist dat het pittig zou worden en dat ze zouden roepen.”

“Maar ik heb dat wel graag, die sfeer. Ik put daar vertrouwen uit. De supporters mochten naar mij roepen. Er stonden trouwens ook enkele vrienden van mij tussen die sympathie voor Racing hebben. Al bij al is dat allemaal zeer goed verlopen.”

Hoe reageert jouw entourage op je overstap naar Racing?

“Het eerste dat mijn vader tegen me zei was: “Heeft Racing jou gebeld? Daar moet je écht naartoe gaan dan”. Mijn moeder en broer, die bij de beloften van Beerschot speelt, zeiden hetzelfde.”

“Dit is een mooie stap naar een goeie club. Dit is iets dat ik moet doen, zo voel ik het zelf ook heel hard aan. Ik kom absoluut niet terecht in een voor mij onbekende club.”

“Als kind heb ik gedroomd van een profloopbaan als doelman, maar toen bleek dat ik niet groot genoeg zou worden, ben ik doorgegaan met de ingesteldheid om ambitieus te blijven en op 1e of 2e amateur te mikken.”

“Ik hoop natuurlijk dat Racing promoveert en we zo samen volgend seizoen in 2e amateur kunnen starten. Als ik met Racing op termijn mee zou kunnen groeien naar 1e amateur zou dat geweldig zijn.”

“Dat ik nu opnieuw in mijn eigen stad kan voetballen, is een voordeel dat erbij komt. Terwijl ik nu een uur onderweg ben naar Sint-Lenaarts kan ik vanaf juli met de fiets naar Racing. Ik woon in Mechelen-Zuid. Het ergste dat kan gebeuren is dat de Plaisancebrug open staat om een schip door te laten. Dan zal ik een dikke 5 minuten vertraging hebben.”

“Ik kijk er ook enorm naar uit om voor 1.000 supporters of meer te kunnen spelen op Racing en op verplaatsing voor enkele honderden fans. Dat is iets dat Racing uniek maakt en ook wel bekend in het land: de fanatieke achterban.”

Wat is jouw plan en wat is het plan van de trainer met jou?

“Er is me gezegd dat ze volgend seizoen, net zoals nu, met 4 keepers willen werken. Nu zijn dat Ruben Smet, Lars Bielen, Kobe De Smet en Hendrik Fierens.”

“Aangezien Lars vertrekt, kwam er een plaatsje vrij. Het is mijn ambitie om de concurrentie aan te gaan met Ruben Smet.”

“Ik weet dat Ruben een grote en goeie keeper is met veel ervaring en dat hij Racing intussen door en door kent. Hij staat een trapje hoger momenteel, dat is logisch. Maar ik wil mijn kwaliteiten tonen en het de trainer zo moeilijk mogelijk maken.”

Met wat combineer jij het voetbal?

“Ik studeer voor leraar Lichamelijke Opvoeding aan de Karel De Grote-Hogeschool in Antwerpen. Ik woon thuis, dat is prima te combineren met het voetbal. Zeker volgend seizoen op Racing.”

Senne, proficiat met jouw transfer, maar maak er de komende maanden eerst nog iets moois van in Sint-Lenaarts! Tot in de zomer!

Senne tijdens Racing – Sint-Lenaarts bij Dries Ventôse:

Senne bij de ondertekening van zijn contract op Racing: