Nieuwe contractverlenging: Ruben Smet keept ook de volgende 2 jaar voor Racing

We kunnen een nieuwe contractverlenging aankondigen. Na het goeie nieuws over Jerko Guldix, Arno Robert, Max Van der Brempt en Wout Kerckhofs is er nu witte rook voor Ruben Smet.

Ruben belandde in de zomer van 2020 in het Oscar Vankesbeeckstadion. Meteen ontpopte hij zich tot een betrouwbare doelman en een van de beste keepers in de reeks.

Toen de sportieve cel met Ruben aan tafel ging zitten, duurde het niet lang voor de handtekening van de goalie onder een nieuw contract voor twee seizoenen gezet werd.

“Het is inderdaad allemaal zeer vlot verlopen. Ik ben heel graag op Racing, het is plezant spelen voor een club met zo’n achterban”, zegt Ruben.

Met Davy Verbert is er sinds dit seizoen een nieuwe keeperstrainer. Hoe verloopt de samenwerking?

“Top. Het is heel plezant werken met Davy. Hij slaagt erin elke training gevarieerd en leuk te maken.”

“Ook die samenwerking was voor mij een belangrijk argument om bij te tekenen. Topoefeningen, goeie feedback, correcte beoordelingen: het klikt zeer goed tussen mij en Davy.”

Beantwoordt alles op Racing aan jouw verwachtingen?

“Zeker. De omkadering is prima in orde. Alles loopt zoals gewenst.”

“Wat mezelf betreft: ik denk dat de club weet wat ze aan mij heeft en omgekeerd. Ik heb in de voorbereiding wat met mijn rug gesukkeld, maar die problemen zijn van de baan.”

“Ik miste de match op Heikant door een lichte verrekking en ik ben ook eens ziek geweest, maar voor de rest heb ik altijd kunnen spelen. Ik ben echt tevreden.”

Hoe zie jij de titelstrijd na de zege in de topper tegen Pelt?

“De overwinning heeft in elk geval een enorme morele boost gegeven. Iedereen wist dat het een belangrijke match was en als je die dan kan winnen, dat doet dat gewoon deugd.”

“Toen ik de vrije trap van Jens (Heyvaert) zag binnenvliegen, was dat een grote ontlading en zorgde dat voor grote blijdschap.”

“We hebben nu een voorsprong op de concurrentie. Het komt erop aan om die in de komende 9 matchen te behouden. We moeten nu vooral niet bezig zijn met zo snel mogelijk kampioen worden, maar de lijn doortrekken en het nog altijd wedstrijd per wedstrijd bekijken.”

Er komen nog pittige tegenstanders aan. Wie maakte tot nu toe op jou de beste indruk?

“Ik vond onze match op Diest de lastigste van het hele seizoen tot dusver. Diest vormde een goed blok en er zat toen ook wel wat druk op die match. We hebben ons toen aan de massale opkomst van de Racing-supporters kunnen optrekken om daar te gaan winnen.”

“Diest komt op 19 maart naar Mechelen, dus dat wordt opnieuw pittig. Maar zoals gezegd: het is belangrijk om elke match serieus op te nemen. Ik hoop dat de supporters ons de komende weken even massaal als zaterdag tegen Pelt zullen steunen, dan kunnen we over enkele maanden hopelijk een mooi feestje bouwen.”

Ruben, proficiat met jouw verlengd verblijf bij Racing en nog veel succes dit seizoen!