Jerko Guldix speelt ook de volgende 2 seizoenen voor Racing

Racing maakt werk van de toekomst. Bij de jeugd en natuurlijk ook in de A-kern.

We zijn blij dat we onze eerste contractverlenging met het oog op volgend seizoen kunnen bekendmaken.

Jerko Guldix heeft voor twee jaar bijgetekend. De 21-jarige verdediger/middenvelder landde vorig seizoen vanuit RSC Anderlecht op Racing Mechelen en heeft de groen-witte smaak meteen te pakken gekregen.

Jerko drukte vanaf het begin zijn stempel en groeide in geen tijd uit tot een vaste waarde in de ploeg. Hij vervult een centrale rol in het middenveld, al kan hij ook in de verdediging goed uit de voeten.

Jerko, waarom heb je bijgetekend?

“Wie me een beetje kent, weet dat ik me heel goed voel op Racing en in deze spelersgroep.”

“Ook de prestaties vallen goed mee. Ik heb eigenlijk zowat alles gespeeld sinds mijn komst naar Racing. Ik had dat gehoopt, maar als je ergens nieuw bent, is dat niet evident. Het was voor mij toch ook afwachten hoe het zou evolueren.”

En dat als middenvelder, terwijl je gevormd bent als verdediger.

“Klopt. Ik ben vorig seizoen in Beringen, in de laatste match die we speelden, ingevallen op het middenveld en dat is verrassend genoeg heel goed meegevallen. Ik vind het heel plezant om op die positie te staan.”

Net nu de competitie herstart, ben jij out met een blessure. Wat is er gebeurd?

“Tien dagen geleden kreeg ik op Groen Rood Katelijne een bal buitenkant voet toegespeeld en die wilde ik buitenkant voet ook terugleggen op onze verdediging.”

“Mijn enkel is volledig doorgeslagen bij die actie. Gevolg: licht gescheurde ligamenten. Ze zijn gelukkig niet volledig doorgescheurd, zodat ik voor een inactiviteit van 3 tot 4 weken sta. In het slechtste geval is het 5 weken.”

“De eerste dagen liep ik op krukken, daarna met een brace en nu zonder brace. Dinsdagavond ga ik voor het eerst terug naar Racing en volg ik in de zaal kine om mijn enkel te verstevigen en mobiliteit bij te winnen. Hopelijk kan ik volgende week stilaan terugkeren op het veld.”

Veel succes alvast met dat herstel. Wat vind je van Racing sinds je vorig jaar bij ons aankwam?

“Toffe club. Ik kende Racing al via mijn 2 neven, ik had dus al wat matchen gezien. Dat Racing zo’n club is, was een van de redenen om naar hier te komen, want wie wil niet voor dit publiek spelen?”

“Ik proef ook de ambitie bij Racing. Sportief en ook met de plannen om de infrastructuur verder te verbeteren. Daarom heb ik ook voor 2 jaar bijgetekend, om met Racing te promoveren naar de hogere afdelingen.”

Proficiat met jouw contractverlenging, Jerko, en tot snel op de club!