19-jarige Arno Robert tekent voor 2 seizoenen bij: “Voel me hier heel goed”

Arno Robert heeft een nieuw contract ondertekend. De middenvelder verbindt zijn lot ook de komende twee seizoenen aan Racing.

Arno Robert is 19 en toch al een echte Racinger, want hij is intussen al aan zijn 3e seizoen toe op onze club.

“Ik ben beginnen te voetballen bij Mariaburg, een provinciale ploeg in Brasschaat. Op mijn 12e ben ik naar Berchem getrokken en op mijn 14e naar Heist-op-den-Berg. Op mijn 15e ben ik daar bij de beloften beland en een jaar later is Racing me komen halen, ook voor de belofteploeg”, vertelt Arno.

“Na een half seizoen Racing mocht ik meetrainen met de A-kern en het seizoen erna, op mijn 17e, zat ik vast in de A-kern. Op dat moment moest ik nog veel leren, nu ook nog trouwens.”

“Coach Dave De Herdt zegt me dat ik in die 3 jaar tijd al grote stappen gezet heb, dat maakt me natuurlijk blij. Ik heb dit seizoen al minstens de helft van de matchen op de bank gezeten en ook al wat minuten gekregen. Meer dan verwacht eigenlijk.”

Wat doet dat, op zo’n jonge leeftijd al op dat niveau spelen?

“Hoewel ik ook nu nog stappen moet zetten, ben ik al heel content met waar ik nu sta. Als je op deze leeftijd voor een club als Racing Mechelen mag spelen, met zulke supporters, dan is dat een beetje zot.”

We zagen jou tegen Turnhout achteraan spelen. Terwijl je toch een middenvelder bent, niet?

“Klopt. En eigenlijk was ik als 13-jarige bij Berchem nog spits. Maar ik ben jaar na jaar een rijtje naar achteren geschoven: eerst naar de 10-positie en dan naar de 6.”

“Dave De Herdt heeft me het laatste jaar in de wedstrijden met de beloften ook al enkele keren achterin gezet. Om me polyvalenter te maken, wat ik zelf alleen maar kan toejuichen.”

Ligt dat verdedigende werk jou?

“Ik heb een goed gevoel als verdediger, ja. Met mijn 1,90 meter heb ik er het juiste postuur voor, denk ik. Mijn spel is zeer fysiek, ik speel graag in het duel.”

Je hebt bijgetekend tot juni 2024, dus wil je mee hogerop?

“Graag! Ik kende Racing al van voor ik naar hier kwam. Van de rivaliteit met KV en ik wist ook dat ze nog in 1e klasse gespeeld hebben.”

“Toen ze me aanboden om voor 2 jaar bij te tekenen, heb ik geen 2 keer moeten nadenken. Ik zit heel goed bij Racing, voel me goed in de groep en hoop mee door te groeien in deze ambitieuze club.”

Zijn er jongens naar wie je opkijkt?

“Jens Heyvaert en Gregory Carrez. Voor hun mentaliteit en techniek. Die twee hebben ontzettend veel talent, ik kijk echt naar hen op.”

“Jens en Kurt Weuts, plus nog enkele oudere spelers, geven me veel feedback. Ze zeggen wat ik moet doen en sturen me. En naar spelers als Jerko Guldix en Yannick Put kijk en luister ik ook heel graag.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?

“Ik stuur industrieel ingenieur bouwkunde aan de universiteit van Antwerpen op de campus Wilrijk. Ik woon nog thuis, in Sint-Job in ’t Goor, en heb een auto waarmee ik naar de les en naar Racing rijd.”

“Autostrade op en autostrade af: Racing is ideaal gelegen. Alleen op de ring van Antwerpen zit het soms wat tegen (lacht).”

Heb je persoonlijke supporters?

“Ja (lacht). Mijn familie komt altijd mee naar de wedstrijden kijken: mijn ouders en zus. En soms komen mijn neef en nicht samen met mijn oom ook mee. Dat is heel plezant, die steun voelen.”

Arno, proficiat met jouw contractverlenging. Tot snel op Racing!

Lees ook:
Jerko Guldix tekent voor twee seizoenen bij