Sabri Hmouda tekent 2 jaar bij: “Mijn prioriteit was op Racing blijven”

Sabri Hmouda speelt ook de komende twee jaar in het Racing-shirt. De energieke middenvelder heeft daarover een akkoord bereikt met de club.

Sabri Hmouda en Racing vormen een goed huwelijk, dat is het minste dat we kunnen zeggen.

Op zijn 15e maakte Sabri zijn debuut in de eerste ploeg, op een moment dat Racing in 2e klasse speelde en de financiële problemen de kop opstaken.

Na twee jaartjes Willem II in Nederland keerde Sabri in 2017 terug naar Racing. Sindsdien is hij onder de opeenvolgende trainers niet uit de ploeg verdwenen.

Sabri, je hebt jouw contract verlengd. Waarom?

“Omdat Racing mijn tweede thuis is. Ik zit intussen al zo lang op Racing, ik ben de tel al een beetje kwijtgeraakt. 6 jaar? 7 jaar? Er was interesse van andere clubs, maar ik had maar 1 prioriteit: op Racing blijven.”

“Omdat alles hier klopt: de fans, het bestuur, de sportieve staf, de spelersgroep… Zo’n ambiance op en naast het veld vind je niet te veel bij andere clubs. De entourage is perfect.”

Jij bent al een ancien van Racing, toch ben je nog maar 23.

“Juist. Samen met Wout en Bram Kerckhofs heb ik in tweede klasse nog de matchen meegemaakt in de beker tegen Genk en Anderlecht. Maar ik heb ook – enkele jaren later – 1e provinciale meegemaakt.”

“Toen reden we nog met onze eigen auto naar de uitmatchen. Dag en nacht verschil met hoe nu alles op de club aangepakt wordt. Dat is een fantastische evolutie.”

Veel spelers zeggen dat de goeie sfeer de basis is voor de terugkeer naar een hoger niveau. Hoe zie jij dat?

“Dat klopt. We zijn nu al zo’n 3 jaar samen met min of meer dezelfde spelersgroep. Je bouwt samen aan iets. Na de training blijven we op Racing samen om iets te eten en te drinken.”

“Wij zijn als spelers eerlijk voor elkaar, dat is dat je in voetbal zelden meemaakt. Bij sommige ploegen zie je spelers voor zichzelf spelen, individuen. Wij niet: wij doen het allemaal in het belang van de groep en de club.”

Stél dat we promoveren, dan zet jij die stap dus mee.

“Ja, ik moet dat niveau aankunnen. We vormen een gretige groep die elke dag wil bijleren en we beschikken over een aantal ervaren spelers die de anderen begeleiden.”

“Ons DNA is dat we altijd willen winnen. Dat heeft de coach er ingepompt. Dat zag je bijvoorbeeld in die week onlangs met 3 matchen in 7 dagen. Die match op Termien, op de 7e dag, wilden wij zo hard winnen. Het is daar 2-2 geworden, maar we hebben er wel alles aan gedaan om de 3 punten te pakken.”

“Zelf kan ik als voetballer nog groeien. Ik ben nog maar 23. Ik kan nog veel beter worden. Ik voel veel vertrouwen van de coach en de club, dat kan me alleen nog maar beter maken.”

“Ik wil mee evolueren met de ambities van de club. Ook als we op termijn in 1e amateur zouden belanden. Racing zit in de flow: we mikken zo hoog mogelijk.”

Waarin kun jij nog groeien?

“Ik voel dat ik matuurder ben en meer ervaring heb. Als jonge gast loop je van links naar rechts, nu ben ik tactisch beter.”

“Ik geef alles altijd, op training en in de match. Dat komt me wel eens op een gele kaart te staan, maar ik vind dat niet altijd terecht. Ik heb nooit de intentie om iemand te blesseren. Soms moet ik ook al eens een kaart pakken voor een medespeler, dat hoort erbij.”

“Wat nog beter kan, is mijn passing. Soms geef ik nog een domme pass, dat moet eruit. Ik werk er hard aan om op dat vlak te verbeteren.”

Sabri, geweldig dat je bij Racing blijft! Jij bent een Racing-boy!

Lees ook:
Jens Heyvaert speelt volgend ook voor Racing

Hebben een contract voor volgend seizoen:
– Sabri Hmouda
– Jens Heyvaert
– Ruben Smet
– Wout Kerckhofs
– Max Van der Brempt
– Arno Robert
– Jerko Guldix
– Jens De Paepe
– Yannick Put
– Dean Doncos
– Imad Addaoui
– Hendrik Fierens
– Kurt Weuts
– Dries Ventôse
– Ilias Van Nuffel
– Gregory Carrez

De komende dagen/weken wordt meer nieuws vanop het contract- en transferfront aangekondigd.

imoya