Transfer 6: Rayan Meskallal Blazquez komt naar Racing Mechelen

Racing blijft werk maken van het seizoen 2023-2024. Rayan Meskallal Blazquez maakt de oversteek naar onze A-kern.

Rayan Meskallal Blazquez is 20, volgende maand wordt hij 21. De rechtsvoetige middenvelder verlaat de beloften van profclub RWDM.

“Ik ben beginnen te voetballen bij Rhodienne, in Sint-Genesius-Rode. Daar was ik van 2011 tot 2016”, vertelt Rayan.

“In 2016 ben ik op mijn 14e naar Spanje vertrokken, naar de jeugdacademie van Betis Sevilla. Daarna speelde ik bij kleinere clubs in de omgeving van Sevilla: Mairena, San Roque Balompié en twee jaar voor Castilleja CF, in de U19, waar ik op elite 1-niveau speelde.”

“Ik ben op jonge leeftijd naar Spanje vertrokken om er mijn droom als profvoetballer waar te maken. Ik heb er enorm veel geleerd. De droom om prof te worden heb ik nu trouwens nog altijd. Ik ben op mijn 18e gestopt met school en train naast het voetbal in mijn eentje nog bij.”

Na een zware blessure ben je in 2022 teruggekeerd naar België?

“Juist. Ik ben toen bij de beloften van RWDM terechtgekomen. Alles ging goed, maar na de eerste seizoenshelft waren er wat meningsverschillen. In maart ben ik vertrokken en nam mijn makelaar contact op met Racing Mechelen.”

“Bij Racing ben ik op proef mogen komen. Dat is heel goed meegevallen. Ik heb me snel kunnen aanpassen aan de intensiteit, want een A-kern is nog iets anders dan een beloftekern.”

“Ik was zelf tevreden en trainer Greg Vanderidt blijkbaar ook. Na die proefperiode zijn we aan tafel gaan zitten en tot een akkoord gekomen.”

Is jouw integratie vlot verlopen?

“Ja. Ik werd meteen op sleeptouw genomen door enkele jongens, zoals Sabri Hmouda, Ilias El Lamzi en Dries Ventôse.”

“Ik had het aanvankelijk wat moeilijk met het Nederlands, omdat ik Franstalig ben, maar ik heb snel wat dingen kunnen oppikken en intussen versta ik al veel.”

Wat is jouw favoriete positie en welke zijn jouw sterke punten?

“Ik ben een defensieve middenvelder, positie 6. Maar ik kan ook in de verdediging spelen.”

“Ik probeer veel ballen te recupereren, ben fysiek sterk, vrij snel en speel de bal graag snel naar voren. Technisch ben ik onderlegd en ik kan het spel goed lezen.”

“Ik hoop bij Racing een basisplaats te bemachtigen, al weet ik natuurlijk dat ik daar zeer hard voor zal moeten werken.”

“Het niveau op Racing ligt immers hoog. Ik heb de thuismatchen tegen Lebbeke en Lyra-Lierse gezien en daarin kreeg ik een goeie indruk van wat me te wachten staat.”

“Wat me opviel was de publieke belangstelling en de beleving in de tribunes. Ik dacht dat er in 2e amateur geen supporters naar het voetbal kwamen kijken, maar bij Racing is dat duidelijk niet het geval. Ik kijk er dan ook naar uit om voor de Racing-fans te kunnen spelen!”

Veel succes, Rayan, en tot binnenkort op Racing!

“Vliegt er stevig in”

“We gaan plezier aan Rayan beleven”, zegt Greg Vanderidt.

“In 4 weken tijd heb ik gezien dat Rayan zich laat gelden op training en dat kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen. Hij durft er stevig in te vliegen.”

“De concurrentie op het middenveld zal volgend seizoen zwaar zijn, maar dat is nodig als we competitief willen zijn. Het is noodzakelijk om kwaliteit te injecteren om alle spelers scherp te krijgen.”

Lees ook:
– transfer 1: Jonas Laureys
– transfer 2: Maxim Versteeven
– transfer 3: Quinten Van Steenwinkel
– transfer 4: Jaric Schaessens
– transfer 5: Alan Mayanga 

Rayan met een Racing-shirt:

Dit artikel wordt aangeboden in samenwerking met deze sponsor: