fbpx

Eerste transfer 2023-2024: Jonas Laureys komt de Racing-aanval versterken

Vandaag kunnen we een eerste transfer bekendmaken voor volgend seizoen. Met Jonas Laureys haalt Racing versterking binnen voor het offensieve compartiment.

Jonas Laureys is een bekende naam in de amateurafdelingen (en zelfs hoger) van het Belgische voetbal.

De 31-jarige spits maakte jarenlang onder meer het mooie weer bij Rupel Boom en Tienen.

Dit seizoen speelt Jonas bij Londerzeel, een reeksgenoot van Racing. Begin november was Jonas met Londerzeel nog te gast in het Oscar Vankesbeeckstadion (een 2-1-overwinning voor Racing).

Eerdere clubs van Jonas Laureys:
– jeugdopleiding en A-kern KV Mechelen
– A-kern Westerlo
– Rupel Boom
– Tienen
– Londerzeel

Een fijne samenwerking met de coach

Jonas Laureys komt bij Racing in een bekende omgeving terecht. Op alle vlakken, zo blijkt.

“Ik ben een Mechelaar in hart en nieren. Ik ben hier geboren en getogen. Ik woon op nog geen 2 kilometer van het Oscar Vankesbeeckstadion”, zegt Jonas.

“Ik ben op mijn 5e beginnen te voetballen bij Sporting Mechelen, verhuisde daarna voor 7 jaar naar Lierse en belandde op mijn 15e bij KV Mechelen, waar ik in de reserven speelde en ook in de A-kern terechtkwam.”

“Ik heb bij KV twee jaar als prof gespeeld. In mijn 3e profjaar ben ik uitgeleend aan Westerlo, dat net gedegradeerd was naar 2e klasse. Met Westerlo zijn we 3e geworden in de competitie, maar ik had er last van enkele blessures en had niet het nodige geluk.”

“Op mijn 21e wilde ik écht spelen en écht belangrijk zijn voor een ploeg. Het profwereldje was ook niet helemaal mijn thuis. Dus ben ik naar Rupel Boom vertrokken, waar ik 7 jaar gebleven ben. Ik ben daar clubtopschutter aller tijden sinds de fusie geworden.”

“Het waren enorm toffe jaren, ik heb er het plezier in het voetbal helemaal teruggevonden. Het is daar dat ik jongens als Jens De Paepe en Dries Ventôse heb leren kennen. Ik reken hen nu nog bij mijn beste vrienden, ook buiten het voetbal.”

“Met Greg Vanderidt heb ik ook samengewerkt in Boom. Ook dat was een heel fijne samenwerking. Greg is een coach met een duidelijke visie en een duidelijk systeem. Hij is tactisch zeer sterk.”

“Als je tegen een ploeg met Greg Vanderidt als coach moet spelen, dan weet je dat het lastig wordt. Ook door de fysieke paraatheid die hij in zijn team slijpt. Het is die fysieke overmacht die ons in november de overwinning heeft gekost op het veld van Racing. Racing was de laatste 30 minuten scherper en frisser dan wij.”

Lees verder onder de foto van Jonas.

De fans niet ontgoochelen

Met Greg Vanderidt zal Jonas een oude bekende tegen het lijf lopen. Daarnaast zijn er dus ook Dries Ventôse en Jens De Paepe. Maar daar blijft het niet bij.

“Ik ken Nick Spaenhoven nog van bij Boom en Tienen, Roy Mauro van bij Londerzeel en lang daarvoor ook al, Ruben Smet, Gregory Carrez, Jens Heyvaert… Het lijdt geen twijfel dat ik me op Racing heel snel zal thuisvoelen.”

“Ik kan met de fiets naar een heel mooie club komen met een leuk stadion. Het is ideaal als voetballer op dit niveau om bij een club als Racing terecht te komen. Je proeft er de ambitie om weer hogerop te spelen.”

“Bij Londerzeel wilden ze me graag volgend seizoen houden, maar ik heb gezegd dat ik deze kans niet kon laten liggen. Dat begrijpen ze.”

“Ik wil helemaal niets negatiefs zeggen over Londerzeel, integendeel, maar de sfeer op Racing is anders. De beleving naast de lijn, in de tribunes, is anders. Als je voor zo’n publiek kunt spelen, is dat als voetballer alleen maar een voordeel.”

“Ik weet dat de Racing-fans ook streng kunnen zijn voor hun spelers, maar dat is omdat ze het beste met de club voor hebben. Ze willen altijd winnen. Ik vind dat tof, want dan voel je als voetballer dat je niet voor niets aan het voetballen bent. Je wil die supporters niet ontgoochelen.”

Lees verder onder de foto van Jonas.

Een individuele actie

Met Jonas Laureys haalt Racing niet alleen een gelauwerde aanvaller in huis, maar ook een brok ervaring.

“Ik ben met Boom kampioen geworden in 2e amateur en heb in totaal 5 jaar op 1e amateur-niveau gespeeld. Dat is een ervaring die ik meeneem naar Racing en wil delen met de jongere ploegmaats.”

“Mijn kwaliteiten op het veld? Ik ben vooral een aanvaller voor een 2-spitsen-systeem. Ik kom het beste tot mijn recht naast een kopbalsterke of balvaste aanvaller. Maar ik heb ook al in een systeem gespeeld met een beweeglijke spits naast mij en dat liep ook goed.”

“Mijn snelheid is mijn grootste wapen. Ik zoek de ruimte in de rug van de verdediging. Ik moet het hebben van mijn individuele actie en probeer zo het verschil te maken. Dit seizoen maakte ik in de competitie 7 goals voor Londerzeel en gaf ik 6 assists, naast 3 goals in de beker.”

Met een contract voor 2 seizoenen (2023-2024 en 2024-2025) bij Racing ging Jonas meteen akkoord. “Het was een mooi voorstel. Er spreekt vertrouwen uit en dat zal ik zeker niet beschamen.”

“Dit is de juiste keuze, zeker ook als Mechelaar. Mijn vriendenkring is verdeeld: de ene helft is voor KV, de andere helft voor Racing. De Racingers gaan naar alle thuiswedstrijden en gaan soms ook mee op verplaatsing. Het wordt plezant om voor hen te kunnen spelen. Ik heb er al heel veel zin in.”

Jonas, nog mooie maanden bij Londerzeel gewenst en alvast veel succes vanaf volgend seizoen bij groen-wit!

Lees ook:
zaterdag Racing-Berchem met gesloten loketten, koop jouw ticket nu online
woensdag, donderdag en vrijdag van 18u tot 20u ook ticketverkoop in het chalet

imoya