fbpx

Derde transfer 2023-2024: Quinten Van Steenwinkel ruilt Beerschot voor Racing

Na twee versterkingen in het aanvallende compartiment kan de sportieve cel een eerste nieuwe naam voor de verdediging en het middenveld bekendmaken.

Dat Jonas Laureys en Maxim Versteeven naar Racing komen volgend seizoen, kondigden we in januari al aan. Vandaag mag Quinten Van Steenwinkel aan dat lijstje worden toegevoegd.

Quinten is 19 jaar. Hij speelt momenteel zijn tweede seizoen bij de beloften van Beerschot, dit jaar dus in de reeks van 2e amateur met Racing.

“Ik ben beginnen te voetballen bij Hombeek, waar ik woon met mijn ouders. Van de U7 tot de U18 heb ik voor KV Mechelen gespeeld. Bij de U18 begon KV met contracten te werken, maar ik was fysiek nog niet volgroeid en viel een beetje uit de boot.”

“Daarom ben ik naar Beerschot vertrokken. Ik had enkele jaren bij Marc Noé op de topsportschool gezeten en die bood me aan om naar Beerschot te komen. Ik heb er vorig en dit seizoen de voorbereiding met de A-kern meegemaakt en ben mee op stage geweest.”

“Dat is op zich allemaal goed verlopen, ook vorig seizoen toen Greg Vanderidt coach was van de 1e ploeg. Het is van toen dat ik Greg ken. Hij heeft me een keer opgenomen in zijn wedstrijdselectie. Dit seizoen heb ik met de beloften van Beerschot twee keer tegen Racing gespeeld en ben ik Greg zo opnieuw tegengekomen.”

“Na de match op het Kiel, enkele weken geleden, heeft Racing contact met mij opgenomen om eens over volgend seizoen te praten. Er is me een mooi sportief en extra-sportief project voorgesteld, met een nieuw stadion, en dat sprak me echt aan.”

“Greg heeft me gezegd dat hij op Racing de professionalisering wil doortrekken: 4 keer per week trainen aan een hoge intensiteit. Daar voel ik me goed bij, want bij Beerschot trainen wij 5 keer per week. Daarnaast werk ik in de fitness nog aan mijn lichaam.”

Lees verder onder de foto (een duel tussen Quinten en Dries Ventôse).

Onder de indruk van de sfeer

Quinten speelde dit seizoen dus 2 keer tegen Racing. “Ik stond in die matchen in de verdediging en had Kurt Weuts en Dries Ventôse als tegenstander. Twee lepe vossen waarbij je elke seconde geconcentreerd moet blijven, want er kan met hen ineens iets gebeuren.”

“Ik vond ons voetballend tegen Racing niet echt onder liggen, maar ik merkte wel het grote verschil aan ervaring. En we waren als jonge gast ook allemaal onder de indruk van de sfeer die de fans van Racing maken. Racing maakt in deze reeks op dat vlak de meeste indruk.”

“Die sfeer heb ik ook ervaren tijdens de derby die Racing op KV speelde in november. Dat was fantastisch. Ik ken veel jongens die bij de beloften van KV spelen, maar voor mij telt straks maar één ding en dat is Racing. Ik zal volgende week ook naar de derby op OVK komen kijken.”

Quinten Van Steenwinkel stond tegen Racing achteraan in het veld, maar is veelzijdig.

“Ik ben van opleiding een defensieve middenvelder, een 6 dus. Maar ik kan ook op de 8 spelen. En in een 3-mansverdediging heb ik al op de 3 posities gespeeld. Die polyvalentie kan in de toekomst in mijn voordeel uitdraaien.”

“Mijn sterke punten? Ik houd het simpel, heb een goed overzicht, probeer rust te brengen in een ploeg en heb een echte winnaarsmentaliteit.”

Quinten combineert voetbal met studeren. “Ik volg immobiliën en verzekeringen aan de Thomas More-hogeschool in Mechelen. Ik heb een aantal lessen samen met Maxim Versteeven, die enkele weken geleden al voor Racing tekende. Ook Senne Goossens, de broer van Jasper, die bij mij in de ploeg speelt, ken ik. Racing wordt voor mij dus geen stap in het onbekende.”

Succes dit seizoen nog bij Beerschot en vanaf de zomer bij Racing, Quinten!

Lees ook:
koop hier jouw ticket voor de derby Racing-Jong KV Mechelen op zondag 5 maart
Jonas Laureys tekent voor Racing
Maxim Versteeven tekent voor Racing

Quinten in een duel met Kurt Weuts: