Tweede transfer 2023-2024: Racing haalt centrumspits Maxim Versteeven

Met het oog op volgend seizoen heeft Racing een tweede transfer afgerond: Maxim Versteeven komt Racing versterken. Maxim tekende een contract voor één seizoen.

Maxim Versteeven is een 21-jarige centrumspits. Momenteel is hij aan de slag bij Wellen, in 3e amateur.

“Op mijn 6e ben ik beginnen te voetballen bij KV Bonheiden, waar wij wonen. KSK Heist is me daar komen halen toen ik als 10-jarige bij de U13 speelde. Na twee jaar Heist ben ik naar Westerlo getrokken”, doet Maxim het relaas van zijn nog jonge loopbaan.

“Bij Westerlo speelde ik van de U14 tot en met de beloften. Ik heb er een profcontract gekregen en ben in 2020 uitgeleend aan Houtvenne. In Houtvenne heb ik tijdens het beruchte coronaseizoen een blessure opgelopen.”

“Het seizoen erna klopte Wellen op de deur en ben ik op hun aanbod ingegaan. Dat was in 3e amateur, in de reeks met Racing. Ik wilde in een eerste ploeg spelen en daarin mijn waarde bewijzen. Dat seizoen is goed verlopen: ik heb 16 doelpunten gemaakt. Daar kon ik tevreden mee zijn voor mijn debuut in een eerste ploeg.”

Pikant detail: het is Maxim Versteeven die Racing vorig seizoen kampioen maakte. Op het moment dat Racing thuis tegen Betekom voor de titel speelde, maar op een onoverbrugbare achterstand stond, gebeurde in de wedstrijd Wellen-Pelt het ondenkbare.

“Pelt was de grote titelconcurrent van Racing”, vertelt Maxim. “Wij wisten dus ook dat zowel de match van Racing als de onze tegen Pelt belangrijk was.”

“Op een gegeven moment hoorden we langs de lijn dat Betekom op voorsprong stond in Mechelen. Zelf stonden wij 0-1 achter tegen Pelt. We zagen dat de stress bij Pelt toenam en dat er van mooi voetbal geen sprake meer was. Op het einde van de match heb ik de 1-1 gescoord, wat ons dus een punt opleverde en Racing de titel. Het was een speciaal moment.”

Lees verder onder de foto van Maxim (in geel-blauw).

Broer Michael speelde ook voor Racing

Speciaal, omdat Maxim een Racing-connectie heeft. “Mijn broer Michael heeft ten tijde van de Mexicanen enkele jaren bij Racing gespeeld, intussen zo’n dikke 10 jaar geleden.”

“Ik kwam geregeld naar zijn matchen kijken in het Oscar Vankesbeeckstadion. Ik heb Racing toen leren kennen als een mooie club, met een mooi stadion en mooie supporters. Uniek op dit niveau.”

“Ik heb ook nu nog veel vrienden die Racing-supporter zijn. Zij hebben me vorig seizoen na die goal tegen Pelt massaal bedank-berichtjes gestuurd.”

“Vorig seizoen is er al contact geweest met Racing, maar het is nu pas dat de interesse echt concreet geworden is en dat mijn manager ineens zei: “Racing wil jou”. Ik heb meteen geantwoord dat Racing mijn prioriteit was, boven alle andere clubs.”

“Ik kijk er heel hard naar uit om voor Racing te kunnen spelen. Nu rijd ik enkele keren per week vanuit Bonheiden naar Wellen, telkens 2×80 kilometer, een trip van een uur. De verplaatsing naar Racing zal hooguit 10 minuten in beslag nemen.”

“Sinds ik weet dat ik volgend seizoen voor Racing ga spelen, beginnen die autoritten wel wat door te wegen. Maar het doet niets af aan mijn inzet voor Wellen, want ik ben er terechtgekomen in een toffe club en een top-spelersgroep.”

“Ik heb dit seizoen even een droge periode gehad, maar ik ben altijd in de ploeg blijven staan. Intussen sta ik toch weer op 9 goals. Ik wil op een mooie manier afscheid nemen van Wellen.”

Lees verder onder de foto.

De juiste stap

“Ik ben een centrumspits met veel ambitie en wilskracht. Een stevige aanvaller, vrij snel, kopbalsterk, gretig en een goaltjesdief”, antwoordt Maxim wanneer we naar zijn kwaliteiten vragen.

“Ergens is profvoetballer worden nog altijd een droom, maar intussen studeer ik aan de Thomas More-hogeschool in Mechelen, immobiliën en verzekeringen. Met Racing zet ik in elk geval de juiste stap: een reeks hoger en een ambitieuze club.”

“Ik weet dat de concurrentie bij een club als Racing stevig zal zijn, maar daar ben ik niet bang van. Het is zaak om hard te werken en mijn plaats proberen af te dwingen. Als dat niet lukt, is er maar één devies: nog harder werken.”

Proficiat, Maxim, met jouw komst naar Racing! Maak er eerst nog mooie maanden van bij Wellen!

Lees ook:
koop donderdag en vrijdag in het chalet jouw ticket voor Racing-Berchem
koop jouw ticket voor Racing-Berchem nu online voor vrijdag 17u
Jonas Laureys speelt volgend seizoen ook voor Racing