Transfer 4: Jaric Schaessens ruilt Lyra-Lierse voor Racing Mechelen

Enkele dagen na de gewonnen derby is er opnieuw (heel) goed nieuws van het Racing-front: de club kan voor volgend seizoen de komst aankondigen van Jaric Schaessens.

Jaric Schaessens is een van de telgen van een mooi voetbalgeslacht. Zijn familie ademt voetbal.

Denk maar aan zijn oom Marc Schaessens, ex-profvoetballer bij onder meer Beerschot, Standard en Club Brugge. Ook zijn papa Eddy Schaessens kan een belletje doen rinkelen, want die speelde bij Edegem en Tubantia Borgerhout.

Zelf heeft de 28-jarige Jaric intussen ook al een knap parcours doorlopen.

“Ik heb als kind een half jaartje bij KFCO Wilrijk gespeeld en maakte daarna een jaar of 10 deel uit van de jeugdopleiding van Beerschot”, zegt Jaric.

“Het is bij Beerschot dat ik op mijn 19e een profcontract ondertekende. Enkele maanden later was de club echter failliet en ben ik naar Lommel verhuisd. Bij Lommel heb ik vooral invalbeurten gekregen.”

“Na een jaar Lommel ben ik teruggekeerd naar wat intussen Beerschot Wilrijk geworden was. De club was net kampioen geworden in 1e provinciale. Met Beerschot Wilrijk heb ik de opmars meegemaakt van 4e klasse naar 1B. We zijn 3 jaar op een rij kampioen geworden en ik was er aanvoerder.”

“Vervolgens ben ik naar Rupel Boom verhuisd en momenteel speel ik mijn 2e seizoen voor Lyra-Lierse. Met Lyra-Lierse heb ik dit seizoen voor het eerst tegen Racing gespeeld. Hoewel er door de buscombi bij Racing wat minder toeschouwers dan anders aanwezig waren, voelde je waar de club voor staat: veel beleving en ambiance.”

Lees verder onder de foto van Jaric met Racing-shirt.

De rol van Greg Vanderidt

De transfer van Jaric naar Racing is geen keuze tegen Lyra-Lierse. “Zeker niet. Want Lyra-Lierse is ook een heel mooie club. Ik ben daar gelukkig, net zoals ik bij mijn andere clubs gelukkig geweest ben.”

“Maar in het voetbal maak je keuzes en nu heb ik er dus voor gekozen om naar Racing Mechelen te komen. Racing is een fantastische en warme club, zo heb ik ook al ondervonden tijdens de onderhandelingen over mijn transfer. Ik ben heel fier dat ik voor zo’n club zal mogen spelen.”

“Ik ben dit seizoen al enkele keren komen kijken, omdat mijn beste vriend Nick Spaenhoven bij jullie speelt. Daarnaast ken ik ook al jongens als Dries Ventôse, Jens De Paepe, Ruben Smet en Jonas Laureys, die volgend seizoen ook de oversteek naar Racing maakt. Met Dante Walen De Keyser, die in januari overkwam van Cappellen, werk ik professioneel dan weer samen.”

“Dat ik al wat volk in Mechelen ken, is ontegensprekelijk een voordeel. Maar het is niet omdat je samen met enkele vrienden in een ploeg speelt dat je op het veld lief tegen elkaar moet zijn. Als er bepaalde zaken gezegd moeten worden, dan worden die gezegd. Simpel.”

“Ook Greg Vanderidt ken ik. Hij is een aangename man om mee samen te werken. Hij luistert en praat veel naar/met zijn spelers. Greg is een goeie coach, hij heeft ook zeker een rol gespeeld in mijn keuze voor Racing.”

Mooi eindigen bij Lyra-Lierse

Welke rol Jaric Schaessens zal vertolken op Racing? “Ik ben een centrale middenvelder, box to box, tussen de verdediging en aanval.”

“Ik ben een voetballende speler. Ik ben niet vies van een goeie tackle, maar als het kan, probeer ik uit het duel te blijven, de voetballende oplossing te zoeken en zo de opbouw mee te verzorgen.”

“Die kwaliteiten wil ik meebrengen naar Racing. Zo wil ik er ook voor zorgen dat ik de ambities van Racing mee waarmaak. Er is me een heel mooi project voorgesteld. De langetermijnvisie spreekt me enorm aan.”

“Racing is trouwens vlak bij mijn deur. Ik ben een Antwerpenaar en woon momenteel in Berchem, maar ik ga binnenkort met mijn verloofde in Kontich wonen. Ik kan snel de E19 op en sta in 10 minuten in Mechelen.”

“Bij Lyra-Lierse vinden ze het jammer dat ik vertrek, maar zoals gezegd, is dit iets dat in het voetbal kan gebeuren. Ik laat er alleen maar vrienden achter. Ik ga dit seizoen nog alles voor Lyra-Lierse geven, want we willen uiteraard zo hoog mogelijk eindigen. Slecht zal het daar niet eindigen.”

Nog veel succes bij Lyra-Lierse, Jaric, en heel tof dat we jou volgend seizoen in het groen-witte Racing-shirt zullen zien!

Sportief manager Marc Ghys, Jaric Schaessens en zijn papa Eddy Schaessens: