fbpx

Transfer 5: Arne Knollenburg ruilt Waasland-Beveren voor Racing Mechelen

Arne Knollenburg is de 5e transfer met het oog op volgend seizoen. De 20-jarige polyvalente verdediger ondertekende bij Racing een contract voor een jaar.

“Ik ben beginnen te voetballen bij Cantincrode, een lokaal ploegje in Mortsel. Daar is Beerschot me komen halen. Na drie jaar Beerschot volgde Antwerp en daarna Waasland-Beveren, waar ik van de U13 speelde tot nu bij de beloften”, vertelt Arne.

“Bij Waasland-Beveren heb in februari mijn sleutelbeen gebroken. Intussen kwam er een nieuwe sportief directeur die me niet echt bezig gezien heeft. Ik voel me klaar voor het voetbal bij een eerste ploeg en dus heb ik gekozen om Waasland-Beveren te verlaten en naar Racing te komen.”

“Bij Waasland-Beveren trainde ik een aantal keer mee met de eerste ploeg en maakte ik ook de voorbereiding op het vorige seizoen met de A-kern mee. Ik speelde mee in de oefenwedstrijden tegen Rijsel en PSG, twee leuke ervaringen natuurlijk.”

Bij Racing zet je nu een stapje terug naar 2e amateur, met welke ambitie?

“Om zoveel mogelijk te spelen. Het is niet mijn bedoeling om op de bank te zitten. Ik wil de ploeg beter maken en natuurlijk zelf ook nog stappen zetten in mijn ontwikkeling.”

“Dat kan op verschillende posities. Ik kan op de rechtsback staan, maar ook centraal achteraan en op de 6-positie. Die polyvalentie zie ik als een groot voordeel voor mezelf, maar ook voor de coach.”

Wat zijn je kwaliteiten?

“Ik probeer er altijd op een voetballende manier uit te komen, heb een goed spelinzicht en kan – indien nodig – ook een goeie lange bal trappen.”

“Ik ga er altijd 100% voor. Als ik na een training of wedstrijd zit te zuchten in de kleedkamer, is het een teken dat het niet goed geweest is. Verder probeer ik mijn medespelers altijd zo goed mogelijk te coachen, ik denk dat ik wel een aantal leiderskwaliteiten heb.”

Wat weet je over Racing?

“Veel mensen kennen de club en haar geschiedenis. De gouden tijden heb ik natuurlijk niet zelf meegemaakt omdat ik nog jong ben, maar welke voetballiefhebber kent Racing niet?”

“Tien jaar geleden, toen ik een jaar of 10 was, had de jeugdwerking van Racing al eens interesse in mij getoond, maar toen koos ik nog voor Antwerp, dat op dat moment hoger speelde.”

“Maar nu was de keuze snel gemaakt: Racing is weer een ambitieuze club met een goed project, wat perfect aansluit bij mijn eigen ambities. Het aanbod dat ik kreeg, was zeer interessant.”

“En natuurlijk: Racing staat ook bekend om zijn supporters. Ik vind het belangrijk dat er volk in de tribunes zit, dat maakt het gewoon af.”

Wat doe je in het leven buiten voetballen?

“Ik ben afgestudeerd als loodgieter en monteur centrale verwarming en ben nu aan het nadenken om misschien nog verder te studeren. Klimaatsystemen interesseren me, misschien ga ik me daar verder in verdiepen.”

“Ik woon in Boechout, niet ver van Mechelen. Ik kijk uit naar de start van de voorbereiding, met al die goeie voetballers die nu op Racing rondlopen. Spelers met veel meer ervaring dan ik, ik ben me ervan bewust dat ik heel hard zal moeten werken.”

“Eén speler van Racing ken ik: Ilias Van Nuffel. Met Ilias speelde ik een jaar samen bij Waasland-Beveren. Een toffe kerel die intussen al weet van mijn komst naar Racing. Toen ik hem inlichtte, was hij vol lof over de club.”

Tot slot: jouw achternaam, Knollenburg. Klinkt Nederlands, niet?

“Juist. Als we ver teruggaan in de tijd, vind je mijn voorouders die afkomstig waren uit Nederland. Maar dat is al heel ver terug.”

“In het voetbal word ik trouwens niet zo aangesproken, daar zegt iedereen “Knollie”.”

Knollie, welkom op Racing, en veel succes gewenst!

Lees ook:
transfer 1: Senne Goossens
transfer 2: Hatim Akarom
transfer 3: Nesta Vallez
transfer 4: Nick Spaenhoven

Nog enkele foto’s van Arne Knollenburg:


Arne in de oefenwedstrijd tegen PSG: