3e transfer voor 2022-2023: Nesta Vallez maakt de overstap naar Racing

Na Senne Goossens en Hatim Akarom kunnen we vandaag een derde transfer aankondigen. Nesta Vallez ruilt Cappellen na dit seizoen voor RC Mechelen.

Nesta Vallez is 24. Op jonge leeftijd heeft Nesta al heel wat ervaring opgedaan op het hogere niveau. Het lijdt geen twijfel dat zijn komst onze A-kern opnieuw een kwaliteitsinjectie geeft.

Nesta, kun jij jouw levensloop eens kort beschrijven?

“Ik ben beginnen te voetballen bij Racing. Daarna volgden Lierse, KV Mechelen, Westerlo, OH Leuven, Willem II, opnieuw Westerlo, Berchem en Cappellen.”

“Bij Westerlo zweefde ik destijds tussen de beloften en de A-kern. Ik was toen net teruggekeerd vanuit Nederland, waar ik bij Willem II zat.”

“Willem II was een heel leuke ervaring. Ik kreeg er training van de Nederlandse ex-prof Edwin Linssen. Ik heb er veel geleerd en speelde er bij de U19 nog een jaar samen met Sabri Hmouda.”

“Sabri ken ik dus al (lacht). En ook Gregory Carrez ken ik. Daar speelde ik in Berchem mee. Voor de rest ken ik veel namen van Racing-spelers, maar ken ik ze niet persoonlijk.”

Wat voor een speler ben jij?

“Mijn beste posities zijn de 10 en 8: dus achter de spitsen en box to box. Maar ik ben polyvalent en kan ook uitgespeeld worden op rechtsachter, waar ik met Cappellen dit seizoenen enkele matchen speelde. Ook op de linkerflank kan ik mijn plan trekken.”

“Mijn kwaliteiten zijn mijn fysiek vermogen en mijn snelheid. Technisch kan ik een mannetje uitschakelen. Ik heb een goeie voorzet en een goed schot.”

Je bent een Mechelaar. Kom je uit een Racing-nest?

“Ja. Mijn vader is altijd supporter van Racing geweest. Op mijn geboortekaartje heeft hij zelfs het logo van Racing laten zetten.”

“Mijn grootvader is een echte Racinger en ik heb ook nog heel wat vrienden en kennissen met Racing-sympathie…”

“Zelf heb ik Racing de laatste jaren niet veel aan het werk kunnen zien, omdat ik zelf moest voetballen. Maar online heb ik alles altijd wel meegekregen, via de website en sociale media.”

“Dat Racing in een diep dal gezeten heeft, heb ik ook allemaal op de voet gevolgd. Dat het stadion op een bepaald moment in gevaar was… Een spijtige zaak natuurlijk. Maar de club is nu overduidelijk aan de beterhand, met een goed project en veel ambitie.”

Je speelt nu bij Cappellen, waarom verlaat je die club?

“Ik had een goeie heenronde gespeeld en was in zo goed als elke match belangrijk geweest voor het team. Na de winterstop ben ik met een aantal clubs gaan praten. Toen is er een discussie geweest met Cappellen en maakte ik plots geen deel meer uit van de wedstrijdselectie.”

“Ze hebben niet gezegd waarom dat was, maar ik vermoed dat het met die gesprekken te maken heeft.”

Lees verder onder de foto van Nesta:

Uiteindelijk is jouw oog op Racing gevallen. Waarom?

“Omdat ik dus een geboren Racinger ben, ik vlak bij de club woon en ik in de zomer papa word. Dat laatste is ook belangrijk: ik heb met Racing een toffe en ambitieuze club gevonden die dicht bij huis ligt.”

“Ik combineer het voetbal met de studie “sport en beweging” en daarnaast werk ik als personal trainer.”

Wat zijn jouw verwachtingen bij Racing?

“Dat ik opnieuw rust vind, want die heb ik nu niet meer in Cappellen. Ik train daar nog wel mee, maar mag dus niet spelen.”

“Het gesprek met sportief manager Marc Ghys gaf me meteen een goed gevoel. En dan de supporters, he: dat is alleen maar mooi. Met een spionkop die je niet te veel vindt op dit niveau.”

Hoe reageert het thuisfront op jouw transfer?

“Enthousiast. Toen mijn vader het nieuws dat ik voor 2 jaar bij Racing getekend had hoorde, was zijn dag meteen goed. Ik heb hem niet proberen mee te nemen in mijn beslissing, maar hij is natuurlijk zeer content.”

“Ik heb ook al enkele telefoontjes gekregen: er zouden al enkele vrienden liedjes aan het maken zijn over mij (lacht).”

Nesta, maak er in Cappellen toch nog mooie weken van en alvast veel succes de volgende jaren op de Racing!

Lees ook:
Mechelse doelman Senne Goossens komt naar Racing
Hatim Akarom ruilt Cappellen voor Racing
Ruben Smet out, welke spelers vertrekken?

Nesta in actie bij Berchem:

Nesta na de ondertekening van zijn contract: