Transfer 4: Nick Spaenhoven ruilt Tienen voor RC Mechelen

Nu het seizoen afgelopen is, kunnen we ons volledig richten op 2022-2023. Daar horen transfers bij. Vandaag kunnen we de komst aankondigen van Nick Spaenhoven.

Nick Spaenhoven is een 28-jarige linkerflankverdediger met heel wat jaartjes ervaring op zijn teller. Ervaring op hogere niveaus, in de toenmalige 2e klasse en in de huidige 1e amateur.

“Ik ben als kind beginnen te voetballen bij Beerschot en ben daar in de beloften geraakt. Ik heb een paar keer meegetraind met de A-kern”, vertelt Nick, een neefje van Urbain Spaenhoven, die naam maakte als trainer van onder meer Rupel Boom, Beerschot Wilrijk en Lierse.

“Daarna volgden Lierse, Turnhout, Dessel, Boom en Tienen. Toen ik bij Dessel kwam, speelden die in 2e klasse. Dat was het jaar dat Antwerp, Sint-Truiden en Racing ook in 2e klasse uitkwamen.”

“Ik heb toen wel niet tegen Racing gespeeld, omdat ik na 10 wedstrijden mijn kruisband gescheurd had en lang out was. Het seizoen erna was ik weer fit, maar toen speelde Racing niet meer in 2e.”

Daarna ben je in Boom beland. Dat was een mooie periode?

“Zeker. Rupel Boom speelde in 2e amateur en we zijn kampioen geworden. Zo heb ik met Boom 2 jaar in 1e amateur gespeeld. Na die 2 jaar ben ik naar Tienen verhuisd, waar ik nu ook 2 jaar gespeeld heb.”

“Tienen is een heel gezonde, familiale club. Ik heb er een goeie tijd gehad. Alleen begon de afstand me wat parten te spelen. Soms 1 uur en 20 minuten onderweg zijn om vanuit Hoboken op tijd de training te halen, met al die files, dat was niet ideaal.”

“Daarom was het stilaan tijd voor iets anders, dichter bij huis. Racing Mechelen was een club die ik al een tijdje in de gaten had en toen ik gebeld werd, is het allemaal snel gegaan.”

Ken je spelers van Racing?

“Met Dries Ventôse heb ik samengespeeld bij Tienen. Yannick Put en Jens De Paepe ken ik van Boom. En ook Jens Heyvaert ken ik een beetje, want in de jeugd heb ik het een aantal keer opgenomen tegen hem, toen hij nog bij Anderlecht speelde.”

Racing speelt volgend seizoen in 2e amateur, is dat voor jou dan een stapje terug?

“Zo zie ik het helemaal niet. Racing is een zeer ambitieuze club, daar heb ik het voor (lacht).”

“Het doel van Racing is 1e amateur halen. Daar verdient het te staan. Ik heb de match tegen Betekom bijgewoond en was onder de indruk. Al dat volk: fantastisch!”

“Ik weet ook dat dat niet elke thuismatch zo is, maar Racing staat bekend voor zijn achterban. Die motiveert je als speler. De fans kunnen ons een extra duwtje geven als het nodig is, dat is belangrijk. Je krijgt er meer adrenaline van.”

Wat zijn jouw kwaliteiten?

“Ik ben vrij snel, tweevoetig, heb een actie in mijn benen, trap een goeie voorzet, ben vrij explosief en loop de lijn af. Een klein, vinnig bakske (lacht).”

Wat doe je in het dagelijkse leven?

“Ik ben postbode in het centrum van Antwerpen. Dat is vroeg opstaan, maar het voordeel is natuurlijk dat ik dan ook vroeg thuis ben, rond de middag al.”

“Voor ik moet trainen, doe ik nog een dutje. Het is perfect te combineren met voetbal… Ik kijk er enorm naar uit om aan een nieuw seizoen te kunnen beginnen bij Racing.”

Proficiat met jouw transfer naar Racing, Nick!

Alvast veel succes gewenst, we kijken ernaar uit om je te mogen begroeten.

Lees ook:
Nesta Vallez is transfer 3
Hatim Akarom is transfer 2
Senne Goossens is transfer 1 

Nick in actie bij Tienen en Dessel: