Tweede versterking voor 2022-2023: Hatim Akarom versterkt de rechterflank

Enkele weken geleden konden we met doelman Senne Goossens een eerste versterking voor volgend seizoen aankondigen. Vanavond is transfer 2 een feit.

Hatim Akarom speelt dit seizoen voor Cappellen, in 2e amateur. Met zijn komst naar Racing maakt de 22-jarige een weloverwogen keuze in zijn carrière.

Hatim, welke voetbalwatertjes heb jij al doorzwommen?

“Ik ben beginnen te voetballen bij Rochus Deurne. Daarna volgden Ternesse en Berchem. Van Berchem ben ik naar Antwerp verhuisd.”

“Bij Antwerp heb ik 2,5 jaar gezeten. Net zoals elke jongen droomde ik van het profvoetbal, maar ik kwam net tekort voor de A-kern.”

“Van Antwerp ben ik dan naar De Graafschap in Nederland getrokken. Daar heb ik 2 jaar vertoefd. Ik heb er meegetraind met de eerste ploeg en speelde ook enkele oefenmatchen.”

“Maar op dat moment stak corona de kop op en was alles voor mij om zeep. Ik zou een contract tekenen voor een seizoen met optie, maar dat is door de omstandigheden niet doorgegaan.”

En dus ben je teruggekeerd naar België?

“Ja. Ik heb nog even gezocht naar een club op profniveau, maar dat is er niet van gekomen. Uiteindelijk ben ik bij Cappellen in 2e amateur beland.”

“Ik speel bij Cappellen als rechterflankverdediger. Ik ben opgeleid als middenvelder, maar als rechtsback heb ik helemaal mijn draai gevonden. Die ommekeer is er bij Antwerp en De Graafschap gekomen.”

Wat zijn je sterke punten als rechterflankverdediger?

“Ik ben een snelle, explosieve speler die zowel defensief als offensief sterk is. Ik ben een complete speler die een mannetje kan uitschakelen en een voorzet kan trappen.”

“Ik beschik ook over een groot loopvermogen. En ik ben een echte teamspeler: ik loop graag wat extra meters voor mijn ploegmaats als die in de problemen zitten.”

Waarom kom je naar Racing?

“Ik kon bij Cappellen blijven. Maar er was interesse van Rupel Boom, Berchem en dus ook Racing.”

“Ik heb aan de mensen van Cappellen gezegd dat ik wilde blijven, maar dat ik wel met een andere club zou spreken als dat een hogere club was of een club met ambitie.”

“En toen Racing kwam, heb ik in Cappellen meteen gemeld dat ik met Racing zou spreken. Want ik ken Racing: het is een echte traditieclub met een tof project.”

“Voor mij klopt het sportieve verhaal helemaal. Racing wil op termijn naar 1e amateur, ik ook.”

Op de website van Cappellen staat dat de sportieve staf zal nadenken of je dit seizoen nog deel zal uitmaken van de wedstrijdselectie. Komt dat hard aan?

“Bij Cappellen reageren ze teleurgesteld, maar ik ben altijd open geweest. Als ik mijn verhaal vertel aan wie het horen wil, dan begrijpen de mensen mijn keuze.”

“Alles is correct verlopen. Hoe het nu in Cappellen voorgesteld wordt, is toch een beetje overdreven, ook naar Racing toe.”

“Ik kies voor het sportieve project van Racing. In de jeugd speelde ik al tegen Racing. Ik ken de club en weet wat er in het recente verleden gebeurd is. De problemen en nu ook de terugkeer. Ik was gecharmeerd door de interesse en ben meteen ingegaan op het aanbod.”

“En aangezien ik alle reeksen van het voetbal volg, weet ik ook dat Racing nog 6 finales speelt en 4 punten los staat. Hopelijk wordt Racing kampioen.”

Je bent nog maar 22. Wat je doe je naast het voetbal?

“Ik studeer marketing aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Daarnaast geef ik personal training en start ik in de zomer een voetbalschool op.”

“Ik woon in Deurne-Noord, vlak bij de Bosuil. De verplaatsingen naar Racing zal ik met de auto maken. Maar eerst hoop ik Cappellen nog van dienst te kunnen zijn. Het is de coach die beslist, maar ik zal me tot het einde voor de volle 100% blijven geven.”

Hatim, nog veel succes dit seizoen bij Cappellen en we kijken ernaar uit om je in de zomer in onze Racing-armen te sluiten!

Hatim bij de ondertekening van zijn contract woensdagavond: