Kurt Weuts: “Nu in de eerste plaats genieten van onze titel”

Zoals het een aanvoerder betaamt, ging Kurt Weuts ook in Sint-Lenaarts voorop in de strijd. Maar Kurts 19e competitiedoelpunt mocht niet baten.

Racing verloor met 4-2 in Sint-Lenaarts en sluit het seizoen zo met een nederlaag af. Kurt Weuts zat in zijn maag met het verlies, maar (uiteraard) overheerst de trots na een geweldig seizoen.

Kurt, we nemen aan dat Racing deze match nog wel wilde winnen?

“Absoluut. Het was de bedoeling om het seizoen in schoonheid af te sluiten en iets recht te zetten na onze recente 1 op 9.”

“Maar onze 1e helft was slecht. Bij momenten ging het wel, ook voetballend, maar het was toch best lastig. De 2e bal hadden we niet, waardoor we niet echt in ons spel kwamen.”

“Sint-Lenaarts maakte handig gebruik van de ruimtes die er waren. Bij de rust gingen ze met een verdiende voorsprong naar de kleedkamer.”

“We hebben de koppen bij elkaar gestoken en gezegd dat het anders moest. We toonden in de 2e helft een andere mentaliteit. Op basis van die 2e helft zat er misschien iets meer in, maar we hebben goals weggegeven door individuele fouten.”

Waarom ging het de laatste weken zo moeizaam?

“Op Lille vind ik ons nog vrij goed, maar op Beringen was het al wat minder en thuis tegen Betekom was het écht niet goed. Hier was onze 1e helft ook niet okay.”

“Het is geen kwestie van niet willen, maar je voelt dat het vat wat leeg aan het geraken is na een lang en slopend seizoen. We zijn zeker niet rouwig dat de competitie gedaan is.”

En dus sta je hier wel met een goed gevoel omdat Racing kampioen is?

“Nu is er misschien wat ontgoocheling over onze laatste matchen en besteden een aantal mensen daar aandacht aan, maar ik denk dat we vooral moeten onthouden dat we de promotie afgedwongen hebben.”

“We zijn vorige zomer door iedereen tot titelfavoriet gebombardeerd en als je dan die titel kan pakken, dan is dat chapeau voor deze groep.”

“Misschien is dat een stukje de verklaring: die druk, vanaf het prille begin, die een heel seizoen duurde. Op een bepaald moment stonden we 6e of 7e. In november zijn we dan in Diest op de 1e plaats gekomen en die hebben we niet meer afgestaan.”

“Mentaal is dat heel zwaar, hoe raar dat misschien voor sommigen ook klinkt. Dus als je zo’n seizoen tot een goed einde brengt, dan mag je heel tevreden terugblikken.”

Hoe heb jij de titel gevierd?

“Zondagavond heb ik uitbundig genoten, samen met de supporters. De klik tussen spelers, staf en supporters is enorm goed. We hebben het mooi gevierd op de club.”

“Ik had maandag een dag vakantie genomen, want ik had er uiteraard rekening mee gehouden dat we de titel tegen Betekom zouden pakken.”

“Maandag heb ik eerst wat uitgeslapen en daarna heb ik me met mijn kinderen beziggehouden, dat is ook fijn. Binnenkort gaan we dan wellicht nog iets doen met de spelersgroep.”

Kijk je al naar volgend seizoen?

“Nee, dat is te vroeg. Ik ben daar nog niet mee bezig. Alleen moet iedereen beseffen dat het een niveau hoger is. Het verschil tussen 3e en 2e amateur is groter dan dat tussen 1e provinciale en 3e amateur. Er is dus werk aan de winkel, maar iedereen weet wat er verwacht wordt.”

“De spelers moeten nu in de eerste plaats genieten van het voorbije, zware seizoen. Op het moment dat we in juli weer op de club verwacht worden, moet die focus richting volgend seizoen er weer zijn.”

Lees ook:
nederlaag in Sint-Lenaarts, nu genieten van welverdiende rust
schrijf je hier in voor de paelladag op zaterdag 14 mei