Thomas Weydisch signeert en overhandigt voor Racing-Diest zijn per opbod verkochte shirt

Zaterdagavond hebben we een speciale man te gast in het Oscar Vankesbeeckstadion: Thomas Weydisch woont de topper tussen Racing en Diest bij.

In het voorjaar van 2020 veilde Racing – in volle coronacrisis – op Facebook 6 shirts. De veiling was een succes zonder weerga: alle winst vloeide door naar de jeugdwerking van de club.

Het truitje dat het meeste geld opleverde, was dat van Thomas Weydisch. Liefst 1.000 euro telden de Kapelse Racing Vrienden neer voor het shirt van de dribbelaar.

Voor de Kapelse Racing Vrienden was de aankoop een symbolische actie. De groen-witte supportersclub uit Kapelle-op-den-Bos bevond zich in palliatieve toestand. In de statuten stond dat de laatste centjes naar een goed doel moesten gaan, de jeugdwerking dus van Racing.

Het shirt dat de KRV kocht, is bestemd voor Jan Keuleers. Jan heeft zich jarenlang met hart en ziel ingezet voor de Kapelse Racing Vrienden. Zaterdag zal Thomas Weydisch het shirt handtekenen en net voor de aftrap van Diest-Racing aan Jan overhandigen.

Weydisch is een Racing-boy

Thomas Weydisch (34) speelde in twee periodes voor Racing Mechelen: van 2010 tot 2014 en van 2019 tot 2021.

Vorige zomer verhuisde Thomas naar reeksgenoot KFC Diest, onze tegenstander dus morgen. Maar intussen is Thomas door aanhoudend blessureleed gestopt met voetballen.

We heten Thomas alvast van harte welkom zaterdagavond in ons stadion!

Supporters, maak de overhandiging van het shirt mee, enkele minuten voor de aftrap.

Lees ook:
de Kapelse Racing Vrienden kopen het shirt van Weydisch voor 1.000 euro: “Voor Jan”
Thomas Weydisch reageerde emotioneel: “Dit raakt me diep als mens”