fbpx

Thomas Weydisch na moelijke periode: “Dit raakt me diep als mens”

Thomas Weydisch is in de wolken met het bod van de Kapelse Racing Vrienden op zijn truitje.

Maandagavond ging het shirt van Thomas voor 1.000 euro over onze virtuele toonbank (klik hier om het artikel te lezen).

“Ik heb gevolgd hoe de biedingen in hun werk gingen, zoals ik alles van Racing volg in de (sociale) media”, zegt Thomas.

“Ik had nooit gedacht dat mijn truitje zo’n hoog bedrag zou halen. Ik ben echt geschrokken dat de Kapelse Racing Vrienden tot 1.000 euro gegaan zijn. Daar spreekt heel veel respect uit en dat doet deugd. Dit is iets dat mij diep raakt als mens.”

“Ik ken de mensen van Kapelle persoonlijk. En ook café De Plekpot van Marvin ken ik. Zeker van in mijn vorige periode bij Racing, want ik speel intussen 5 jaar voor groen-wit. Ik heb altijd veel erkenning gekregen van de supporters en dat is natuurlijk heel plezant.”

“Ik lees dat Jan Keuleers het shirt krijgt, hem ken ik ook. Hij is een heel hevige Racinger. Hij steunt me al lang en heeft in het verleden al eens een truitje van mij bemachtigd.”

De veiling van de truitjes gaat in stijgende lijn:
240 euro voor Kurt Weuts
305 euro voor Dean Doncos
400 euro voor Gregory Carrez
1.000 euro voor Thomas Weydisch

Wedstrijdje tussen de spelers?

Is er sprake van een onderlinge shirt-competitie tussen de spelers? “Helemaal niet”, zegt Thomas Weydisch. “Het is gewoon mooi dat dit allemaal zo spontaan gebeurt.”

“De drie jongens, Kurt, Dean en Gregory, die me voorgaan, waren afgelopen seizoen misschien wel onze belangrijkste drie spelers óp het veld en dat is wat telt.”

“Het verbaast me dan ook een beetje dat dit nu allemaal gebeurt, want ik heb in mijn ogen geen topseizoen gespeeld. Als je dan ziet dat ook Philippe Leemans zo lang meebood en tot 724 euro ging, dan is dat ongelofelijk. Ik heb hem gezegd dat hij zich voor mij niet in de schulden moest steken (lacht).”

Privé een moeilijke periode achter de rug

Door de coronacrisis zit ook Thomas intussen al een tijdje thuis. Tot overmaat van ramp was er een sterfgeval in zijn familie te betreuren.

“Enkele weken geleden is mijn oma gestorven door het coronavirus. Ze zat in een rusthuis en het virus was daar binnengekomen. Na een dag of 2, 3 is ze overleden”, vertelt Thomas.

“Ik heb een heel zware periode achter de rug, ook al omdat de begrafenis door de omstandigheden zeer kort was. Ik heb diep gezeten. Maar ik troost me nu met het idee dat mijn oma in de hemel is en dat ze me kracht geeft voor wat nog komt.”

Zo zit Thomas op sportief vlak nu al met zijn hoofd bij volgend seizoen. “Ik ben er inderdaad volop mee bezig. Ik wil goed aan de voorbereiding beginnen en laat niets aan het toeval over.”

“Ik ben momenteel technisch werkloos, maar ik zit niet stil. Ik ben thuis aan het trainen. Eerst heb ik het loopschema van de coach strikt opgevolgd en nu beoefen ik andere sporten, in afwachting van een nieuw loopschema eind mei.”

“Ik fiets veel, ik doe thuis oefeningen en ik doe aan touwtje springen. Plus: ik ben heel hard op mijn voeding aan het letten. Ik ben intussen 4 kilogram kwijt. Mijn doel is zo fit mogelijk aan de start van het seizoen te komen. Dat mijn shirt 1.000 euro haalde bij de veiling geeft me daarbij extra motivatie.”

Ook iets waar Thomas naar snakt: het contact met Racing en zijn ploegmaats. “Door de omstandigheden is er nu wat minder onderling contact. Iedereen wacht op wat er gaat gebeuren: wanneer kunnen we starten? De sfeer in de groep was in elk geval top op het moment dat alles stilviel.”

“Een groot feest op Racing om de promotie te vieren, zoals dat vroeger zoveel gebeurd is, dat wil ik ook nog meemaken in de zomer. De vraag is natuurlijk wat er kan en mag. De feesten die ik al op Racing meegemaakt heb, zijn in die optiek alvast zeer mooie herinneringen…”

Thomas, veel sterkte na het overlijden van jouw oma en hopelijk zien we jou snel terug op OVK!

Een video-boodschap van Thomas voor de Kapelse Racing Vrienden: