Dave De Herdt voor Racing-Diest: “We zijn nog altijd geen topfavoriet”

Zaterdagavond speelt Racing een zoveelste topper dit seizoen. Met KFC Diest krijgt groen-wit het nummer 3 over de vloer.

Na de overwinning van vorige week op Zwarte Leeuw en de zeges van Pelt heeft Racing nog altijd een bonus van 4 punten op Pelt. Diest volgt op 9 punten.

Dave De Herdt beseft dat Diest geen makkelijk tussendoortje wordt. Integendeel!

Coach, vorig weekend weer gewonnen, dus misschien hadden de spelers afgelopen maandag toch een vrije dag?

“Hahaha. Ja, maandag hadden de spelers inderdaad vrijaf.”

“Ik was zeer tevreden met de overwinning in Rijkevorsel. Voetballen op dat veld was onmogelijk, dus moest het met werkvoetbal gebeuren. En dat hebben de jongens perfect gedaan.”

“Het enige minpuntje was dat we in de 2e helft de wedstrijd hadden moeten afmaken. We hebben daar wel de mogelijkheden voor gehad, maar spijtig genoeg niet benut.”

Is er goed getraind deze week? Focus op…?

“Ik heb een heel gretige groep gezien. Ook de jongens die naast de basis vallen of die de selectie niet halen hebben keihard gewerkt.”

“Dat hoort ook zo, maar in deze fase van de competitie is dat niet altijd vanzelfsprekend. Elke speler helpt ons om het niveau van de groep op te krikken om zo samen die eindsprint tot een goed einde te brengen.”

Wie mis je tegen Diest?

“Er moet opnieuw geschoven worden, maar gezien het belang van de wedstrijd wil ik daar nu niet op ingaan. Ik ga onze tegenstanders niet slimmer maken dan ze al zijn.”

“Na de wedstrijd wil ik best het één en ander verduidelijken.”

Alweer een topmatch: kunnen we ons puntenverlies permitteren? Want Pelt blijft achtervolgen.

“Wij moeten niet naar andere ploegen kijken. Buiten Racing is er nog niemand zeker van de eindronde en moet iedereen dus nog vol aan de bak.”

“De degradatiestrijd lijkt gestreden, maar het team dat aan de eindronde moet meedoen om erin te blijven is ook nog niet bekend. Dat wil zeggen dat er nog 12 teams voor iets moeten spelen.”

“Puntenverlies is dus voor niemand een goede zaak nu. Maar denken dat wij 21 op 21 gaan pakken de komende weken is iets te veel dromen, denk ik. Als dat gebeurt, dan ga ik niet enkel naar Scherpenheuvel, dan geef ik er nog een vat bier bovenop.”

“In mijn ogen zijn wij nog altijd niet de topfavoriet. We spelen thuis nog 3 zéér moeilijke wedstrijden (Diest, Wellen en Betekom) en dan spelen we nog 4 lastige wedstrijden op verplaatsing.”

“Komt daar nog eens bij dat we van de laatste 4 wedstrijden er 3 op verplaatsing spelen. Neen, we liggen in polepositie, maar de strijd is nog lang niet gestreden.”

“Hopelijk blijven de fans ons massaal steunen, want ik ben ervan overtuigd dat zij afgelopen weekend mee de 3 punten over de streep hebben getrokken. Daar wil ik ze nogmaals voor bedanken.”

Racing, veel succes zaterdag tegen Diest!

Supporters, op post in het Oscar Vankesbeeckstadion!

De match begint om 20 uur, de poorten openen om 18u30.

Lees ook:
Thomas Weydisch overhandigt tegen Diest zijn gehandtekende shirt