fbpx

Kapelse Racing Vrienden kopen Weydisch-shirt voor 1.000 euro: “Voor Jan”

De online-veiling van de truitjes van de eerste ploeg heeft een ongeziene vlucht genomen.

Het shirt van Thomas Weydisch, het 4e in de reeks, ging maandagavond voor het ronde bedrag van 1.000 euro over de toonbank!

Een prachtig bod, uitgebracht door de Kapelse Racing Vrienden (KRV), de supportersclub van groen-wit in Kapelle-op-den-Bos.

“Met onze supportersclub hadden we een plan gemaakt”, zegt Terry Christiaens van de KRV.

“Hoewel onze supportersvereniging zich in een min of meer palliatieve toestand bevindt, hebben we nog altijd een bestuur en blijven we uiteraard nog altijd supporter van de Racing.”

“We hebben – door ons zuinige beleid van de voorbije jaren – nog altijd wat geld in kas en we vroegen ons af wat we met die centen zouden doen.”

“Deze veiling van de Racing-shirts op Facebook was voor ons de ideale gelegenheid om nog eens iets te kunnen doen voor de Racing, want in onze statuten staat dat als de KRV stopt, dat het geld dan naar een goed doel moet gaan. De jeugdwerking van Racing is zo’n goed doel.”

“We hadden een maximum-bedrag van 1.000 euro ingecalculeerd en wilden heel graag het shirt van Thomas Weydisch, omdat we hem al jaren kennen en hij iemand is die ons na aan het hart ligt. We hebben met hem enorm leuke tijden beleefd op Racing. Afgelopen seizoen, maar vooral in zijn vorige periode.”

“In Thomas’ eerste periode op Racing, van 2010 tot 2014, beleefde onze supportersclub gouden jaren. We zagen Thomas dribbelen op de flanken en genoten met volle teugen. We hadden en hebben heel veel respect voor Thomas.”

Foto (spelers van Racing enkele jaren geleden, met enkele KRV-leden):


“Wij vergeten alle mensen van de KRV nooit!”

“Het was een periode waarin wij allemaal ons leven gegeven zouden hebben voor de Racing. Ook nu nog willen we als KRV ons steentje bijdragen, maar er zijn wat dingen gebeurd in het verleden… Zelf herstel ik momenteel van borstkanker, maar de weg naar Racing ligt nog altijd open”, gaat Terry voort.

“Wij zijn als supportersclub – en dat wil ik echt benadrukken – in elk geval zeer dankbaar dat we zoveel leden en vrijwilligers gehad hebben die er allemaal samen een prachtige tijd van gemaakt hebben. Wij vergeten al die mensen nooit!”

Een supportersclub oprichten en beheren: het is geen sinecure. Maar de KRV is er altijd met hart en ziel voor gegaan, in het belang van stamnummer 24. Terry Christiaens is samen met haar broer Marvin en nog een heleboel andere mensen de drijvende kracht geweest achter de KRV.

Terry hoopt stiekem dat de oude tijden mogen herleven.

“Hier, in Kapelle-op-den-Bos wonen zeker nog altijd veel Racingers. Zoals gezegd: er is veel gebeurd in het verleden, maar wij blijven groen-wit. We doen niet liever dan discussiëren met supporters van KV.”

“Ook dit was heel leuk om te doen: meebieden op een shirt. Overleggen, telefoneren, bieden: halen we het, halen we het niet? Echt spannend, een heel toffe ervaring als Racinger.”

“Of dit een oproep is voor andere mensen hier om de KRV over te nemen? Ja. Wij staan open voor communicatie. Wij kijken vooruit en zijn positief over de toekomst.”

Het staartje van het verhaal

De hamvraag is waar het gekochte shirt van Thomas Weydisch naartoe gaat: naar café De Plekpot misschien, waar de KRV zijn thuishaven heeft?

“Neen”, zegt Terry. “Dit is het staartje van het verhaal waar ik het gisterenavond op Facebook over had: we gaan dit shirt overhandigen aan Jan Keuleers.”

“Voor Jan is dat een verrassing. Hij is een Racinger in hart en nieren die jarenlang de vlaggen van de Kapelse Racing Vrienden opgehangen heeft in alle stadions waar we kwamen.”

“Jan heeft heel hard gewerkt voor de KRV. Hij werkte mee aan elke busverplaatsing, elk evenement dat we organiseerden en hij was jarenlang bestuurslid. We zijn Jan enorm dankbaar!”

“Daarom zijn we hier allemaal zo gelukkig met dit shirt van Thomas: ten eerste dat we het kunnen kopen hebben, ten tweede dat het dat van Thomas is en ten derde dat we het nu aan Jan kunnen schenken.”

Terry en iedereen van de Kapelse Racing Vrienden, enorm bedankt voor dit fantastische bod en gebaar!

Racing en zijn jeugdwerking zijn jullie zeer erkentelijk voor al wat jullie in het verleden gedaan hebben. Hopelijk zien we elkaar binnenkort snel op OVK!