Racing trekt aanvaller Pippo aan

Alessandro “Pippo” Pignoloni komt de aanval van Racing versterken. De 18-jarige aanvaller met Italiaanse wortels speelde de voorbije jaren in Spanje.

Alessandro is jouw voornaam, maar iedereen noemt je Pippo. Hoe komt dat, Pippo?
“Pippo is de bijnaam van mijn opa. Die heb ik overgenomen. Al wat ik doe is voor mijn opa. Elke goal die ik maak, draag ik aan hem op.”

Kun je vertellen waar je allemaal gevoetbald hebt?
“Ik genoot het grootste stuk van mijn jeugdopleiding bij KVK Tienen en OH Leuven. In 2015 zijn we met het hele gezin naar Spanje verhuisd, waar ik voor UD San Pedro (in Alcantara, Andalusië, nvdr) speelde.”

“Vorig jaar maakte ik deel uit van de beloften van San Pedro, die in de tweede klasse uitkomen. We trainden er op hoog niveau en ook het leven daar viel heel goed mee. Met onze zuiderse mentaliteit voelden we ons daar meteen thuis.”

“De eerste twee jaar zat ik er nog op school, vorig seizoen heb ik dan alles op het voetbal gezet. Daardoor kon ik veel trainen, zowel ’s ochtends als ’s avonds.”

“Dit seizoen mocht ik de voorbereiding meemaken met de eerste ploeg, die in de vierde klasse uitkomt. Het was mijn ambitie om in de eerste ploeg in de competitie aan te treden, maar dat vonden ze nog net te vroeg. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een andere club, in België.”

Waar ben je dan terechtgekomen?
“In eerste instantie bij Heist-op-den-Berg, een club uit eerste amateur. Ik heb daar enkele weken meegetraind, maar via Kjell Hermans, een vriend van mij en een ex-speler van jullie eerste ploeg, ben ik bij Racing beland.”

“Ik kende Racing al en heb er getest. Dat viel blijkbaar goed mee. Mijn keuze was ook snel gemaakt. Op Racing wil ik mijn carrière echt op gang brengen. Ik combineer het voetbal nu met een deeltijdse baan in een sportwinkel, dat is momenteel ideaal.”

Wat voor een speler ben je?
“Een aanvaller. Ik kan op de flanken spelen en als nummer 10. Mijn kwaliteiten? Daar zeg ik zelf niks over. Ik laat die liever op het veld zien en dan is het aan de trainer en de fans om ze te beoordelen.”

“Zondag ben ik naar Termien-Racing gaan kijken. Naar mijn nieuwe ploegmaat dus, ja. Ik vond hen vooral in de eerste helft sterk. Ze deden heel goed mee tegen wat vooraf als een titelkandidaat omschreven was.”

“Er hadden voor de rust enkele goals kunnen vallen met al die open kansen voor Racing. Bij een 0-1, 0-2 of zelfs 0-3, wat gekund had, had het er heel anders uitgezien…”

“De spelers van Racing hebben me in elk geval met open armen ontvangen. Ik had dat eerlijk gezegd niet meteen verwacht. Wat me voor de rest bijgebleven is van de match zijn de fans die er waren. Ze bleven roepen, ook bij een achterstand. Het zijn hevige supporters.”

Wat verwacht de coach van jou?
“Hij heeft geen verwachtingen uitgesproken of druk op mij gelegd. Het is aan mij om keihard te werken, te presteren en me in de selectie te knokken.”

“Mijn aansluiting bij de KBVB is sinds enkele dagen in orde. Ik voel me fit, het is aan mij om me te bewijzen en dan is het aan de coach om te beslissen of hij me selecteert.”

“Ik zal er alles aan doen om bij Racing te slagen, want voetbal is mijn droom. Ik adem voetbal. We wonen momenteel dicht bij Tienen. Om naar Mechelen te komen, neem ik de trein en bus naar Leuven en Mechelen. Voor het voetbal heb ik echt alles over…”

Pippo, van harte welkom op Racing!
Veel succes bij groen-wit en maak er een mooi seizoen van!