Beloften: Tempo Overijse – KRCM 4-2

De beloften trokken voor de eerste wedstrijd met een heel nieuwe en jonge beloftenploeg naar de druivenstreek in Overijse.

We stonden voor een zeer zware uitdaging met een groep waarin wel kwaliteiten schuilen, maar die nog moet rijpen.

Niet zo onrijp echter, zo bleek, want doelman Lucas Starvaggi-Cocouzza mocht na 1 minuut de bal al uit zijn net plukken toen Dean Malezsewski de 0-1 scoorde voor Racing.

Racing was baas in het wedstrijdbegin en zo moest doelman Starvaggi-Cocouzza een tweede treffer van Malezsewski voorkomen.

Na een kwartier werd de wedstrijd evenwichtiger en kwam de thuisploeg meer en meer in het verhaal voor. Dat resulteerde in de gelijkmaker na 11 minuten, na een dekkingsfout in de verdediging.

Nadat Racing in het begin van de partij al een strafschop was onthouden na een fout op Malezsewski, kon de scheidsrechter een kwartier voor de rust niet meer weigeren na een overtreding op Savio Stoffels. De elfmeter werd keurig binnengetrapt door Arno Robert.

Racing speelde verdienstelijk tegen de dubbele afweergordel van Overijse en ging rusten met een 1-2-voorsprong.

In de tweede speelhelft zagen we een betere thuisploeg die de wedstrijd meer in handen nam.

Enkele bezoekers lieten het afweten met hun verdedigende taken, waardoor het middenveld onder druk kwam te staan.

Hier kon Stefano Delogu tot twee keer toe bijna van profiteren, gelukkig voor Racing kwam hij niet tot scoren. Bij de derde kans was het echter wel raak voor Delogu. Na een snelle tegenaanval kreeg hij de kans aangeboden en was de gelijkmaker een feit: 2-2.

Nog niet bekomen van deze opdoffer lag enkele minuten later de bal op de stip, na een vermijdbare strafschop. Zo werd het na 62 minuten 3-2 via Sidya Ndione.

Lang liet de vierde treffer voor Overijse niet op zich wachten. Het was Brendan Sibille die doelman Gianni De Ruysscher wist te verschalken.

Na enkele pogingen van Delogu die op zoek ging naar de vijfde treffer was het de beurt aan Racing met Brian Vermeij en Malezsewski om de achterstand te verkleinen. Het doelpunt bleef uit en Overijse behaalde een verdiende overwinning.

Racing kan terugblikken op een goede eerste helft en een zwakke tweede helft. Er zit muziek in onze nieuwe, piepjonge beloftenploeg waar nog enkele pionnen in ontbraken.

Tempo Overijse: Lucas Starvaggi-Cocouzza, Florimond Smars, Stefano Delogu, Samba Ndione ( 71’ Niel Dewolf ), Sidya Ndione, Ryan De Neef, Mathias Van Der Zwalmen, Theo Denys ( 58’ Mateo Torres Valiente ), Oscar Waite, Brendan Sibille ( 84’ Jelle Dehaes ), Nicolas Verdoodt

Racing Mechelen: Gianni De Ruysscher, Himanish Beynaerts, Karel Vermeulen ( 74’ David Dos Santos Lima Dione), Lasha Zurabishvili, Arno Robert, Ali El Ouali Mohamed ( 74’ Ozturk Yunus ), Steffen Denruyter, Dean Malezsewski, Kevin Yagan ( 74’ Brian Vermeij ), Savio Stoffels, Thibault Borrens

Doelpunten: 1’ Dean Malezsewski 0-1, 11’ Sidya Ndione 1-1, 28’ Arno Robert 1-2 ( pen. ), 60’ Stefano Delogu 2-2, 62’ Sidya Ndione 3-2 ( pen ), 68’ Brendan Sibille 4-2