Racing zoekt dames voor vrouwenploeg

Als je graag voetbalt in een vrouwenploeg, dan ben je bij Racing aan het juiste adres. Groen-wit start immers een damesteam op. Kandidates mogen zich nu aanmelden.

Racing zoekt gemotiveerde voetbalsters die vanaf 0 een vrouwenploeg uit de grond willen stampen. Als je ervaring hebt, is dat een pluspunt, maar het is zeker geen must.

Je moet er vooral zin in hebben en een team willen vormen met andere meisjes/vrouwen. Meisjes vanaf 16 jaar zijn van harte welkom.

In eerste instantie zal de damesploeg van Racing oefenwedstrijden spelen, maar het is de bedoeling dat we volgend seizoen een volwaardig team inschrijven in de officiële vrouwencompetitie.

“Leuke bende, maar het zal ook serieus zijn”

Jolynn Cuylle en Femke Van Staeyen zullen het project – in nauwe samenwerking met Racing – vorm geven.

“Wij spelen al enkele jaren voetbal, maar willen het voortaan onder de koepel van Racing Mechelen doen. Wij zijn immers rasechte Racingers. We komen elk al 15 jaar en langer naar de eerste ploeg kijken”, zeggen Jolynn en Femke in koor.

“Het is de bedoeling dat we een leuke bende vormen, maar het zal er ook serieus aan toegaan. Het mag niet te vrijblijvend zijn. We zoeken dames die er écht voor willen gaan. Zo zullen we bijvoorbeeld één keer per week trainen, normaal gezien wordt dat donderdagavond. Een trainer hebben we al. Begin oktober willen we van start gaan.”

“Ik sta in doel”, zegt Jolynn. “Maar als er meisjes of vrouwen zijn die ook keeper zijn, dan mogen ze zich gerust aanmelden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.”

Femke is uit het aanvallende hout gesneden: “Ik ben inderdaad een offensief ingestelde speelster. Ik dribbel en trap graag naar doel. Jolynn en ik staan te popelen om eraan te beginnen op Racing. We hebben al enkele vrouwen die zeker meedoen, maar we hebben er nog meer nodig. Komop, dames, meld je aan! Niet twijfelen!”

Kevin Huysmans is peter

Zoals het een echt team betaamt, hebben de Racing-vrouwen een peter. Kevin Huysmans, de aanvoerder van de eerste ploeg bij de mannen, heeft deze week het peterschap aanvaard.

Bedankt, Kevin!

Heb jij interesse om mee te spelen in het Racing-damesteam? Stuur dan een mailtje naar Jolynn en/of Femke: jolynn.cuylle@gmail.com en/of femkevanstaeyen@hotmail.com.

Jolynn en Femke in de kleedkamer van de eerste ploeg: