Racing-coach Greg Vanderidt: “Ik eis tegen Bilzen een antwoord van mijn spelers”

Na de uitschuiver op Berchem wil Racing voor eigen volk iets rechtzetten. Dat kan zaterdagavond, wanneer groen-wit thuis speelt tegen Belisia Bilzen.

Belisia Bilzen SV is de vrucht van een fusie tussen 4 Bilzerse voetbalclubs uit Bilzen, Waltwilder, Mopertingen en Grote Spouwen.

De naam Belisia gaat terug naar de naam van de voetbalclub die in 1912 in Bilzen het levenslicht zag, toen nog zonder aansluiting bij de KBVB.

Meer dan 100 jaar later keerde Belisia terug als naam in de huidige club. Die ontstond in 2021 na een fusie tussen Spouwen-Mopertingen en Bilzerse-Waltwilder VV. Belisia Bilzen heeft stamnummer 5775 en speelt in het blauw-wit.

Luc Nilis was vorig en dit seizoen T1 van Belisia Bilzen, maar vorige week besliste de ex-speler van Anderlecht, PSV en de nationale ploeg daar mee te stoppen. Het team wordt nu voorlopig geleid door de T2 Jan Schoefs.

Met Greg Vanderidt blikken we vooruit op het duel tegen het nummer 3 in het klassement. Belisia telt 5 punten meer dan Racing.

Coach, heb je de uitschuiver in Berchem een plaats kunnen geven? Wat ging er verkeerd?

“Zonder twijfel was dit onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Ik zag geen strijd, weinig duels, geen uitgespeelde kansen, geen inspiratie…”

“Zaterdag na de ochtendtraining had ik de spelers nog gefeliciteerd met hun training. De kwaliteit en beleving waren op niveau en alles zag er goed uit.”

“Achteraf is het makkelijk praten, maar de slappe opwarming op Berchem was een teken aan de wand. Je probeert daar nog voor te waarschuwen, maar helaas…”

“Dit is onaanvaardbaar natuurlijk. Je doet een oproep aan de Racing-supporters om massaal aanwezig te zijn in Berchem, wat ook gebeurt, en dan breng je dit…”

“Verliezen maakt deel uit van het spelletje, maar de manier waarop is voor ons heel belangrijk.”

“Ik eis een antwoord zaterdag, vooral dan qua mentaliteit en duelkracht. Die waren duidelijk niet aanwezig in Berchem. Trouwens: Berchem won zondag oververdiend.”

Wie mis je zaterdag tegen Bilzen?

“Nick Spaenhoven is na zijn dubbele gele kaart in Berchem geschorst.”

Wat is Bilzen voor een ploeg?

“Zonder twijfel is het de beste ploeg van de reeks. Ze creëren massa’s kansen per wedstrijd, spelen direct verticaal voetbal en brengen veel variatie in hun spel.”

“Ook verdedigend zit het goed in mekaar, met een gezonde agressiviteit en hoge druk maken ze het de tegenstander extra moeilijk om er voetballend uit te komen.”

“Ik ben onder de indruk van deze ploeg.”

Wanneer ga je met een goed gevoel de korte winterstop in?

“Ik heb altijd gezegd dat ik de winterstop wou ingaan met minstens 23 punten. We hebben er nu 22, dus deze doelstelling is nog altijd haalbaar.”

“Maar eerst en vooral wil ik zaterdag de gedrevenheid zien van het gros van de wedstrijden die we tot nu toe hebben gespeeld en die ons de meerderheid van onze punten hebben opgeleverd.”

“Wij hebben zeker niet de beste ploeg van de reeks, maar als we scherp aan de aftrap komen kunnen we veel ploegen aan. Dit was verleden week dus niet het geval.”

“Ik reken meer dan anders op de spelers hun eergevoel om dit recht te zetten tegenover onze supporters.”

Hoe ziet de winterstop er eigenlijk uit voor de spelers?

“Volgende week trainen we nog door, want rust roest. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar krijgen de spelers een loopprogramma.”

“Op 2 januari herstarten we met 4 trainingen om dan zondag 8 januari naar Lyra-Lierse te trekken.”

Veel succes zaterdag, Racing!

Supporters, de loketten openen om 18.30u. Kom zeker af voor deze laatste wedstrijd van 2022. In het chalet is een mini-indoor-kerstmarkt, met lekker eten en lekkere drank (klik hier voor meer info).

Lees ook:
koop jouw ticket voor Racing-Bilzen nu in onze digitale ticketshop
Racing doet een wintertransfer: Roy Mauro is in januari speelgerechtigd
Jens De Paepe verlengt zijn contract met twee jaar: “Racing is een belevenis”

Advertentie van Racing-sponsor Dikkrie: