Jens De Paepe doet er nog 2 jaar bij op Racing: “Groen-wit is een belevenis”

Het seizoen is nog niet eens halfweg, maar toch bereidt Racing achter de schermen al volop het seizoen 2022-2023 voor.

Bij de voorbereiding op een nieuwe campagne horen – uiteraard – contractverlengingen en transfers.

Transfers aankondigen is voor later. Een tweede (na Gregory Carrez) contractverlenging kunnen we nu wel al bekendmaken: die van Jens De Paepe.

Jens De Paepe is 31. Onze centrale verdediger is door de wol geverfd en een van de steunpilaren in de A-kern.

Jens, eerst nog kort even terugblikken op Berchem-Racing: wat liep er verkeerd?

“Het is moeilijk te verklaren. Tijdens de opwarming was het al niet scherp genoeg. Daar hebben we voor de match in de kleedkamer over gesproken en toen we aan de match begonnen en snel 0-1 voor kwamen, leek alles vlot te lopen.”

“Maar we moeten eerlijk zeggen dat we na die goal niet te veel voetbal meer gespeeld hebben. Berchem was scherper. Onze coach had ons nochtans gewaarschuwd.”

“Hoe het dan toch verkeerd loopt? Misschien dachten we dat het allemaal wel zou loslopen en hebben we dat tandje extra niet bijgestoken? Het was een collectieve offday. Heel jammer, want een overwinning had ons een mooie plaats in de top van het klassement opgeleverd.”

Hoe verklaar je dat het soms wat op en neer gaat?

“Ons seizoensbegin was goed, met die 5 goals op City Pirates als uitschieter. Daarna scoorden we wat moeilijker, maar ineens kwam het er tegen Jong Beerschot dan opnieuw uit met 5 treffers.”

“Het is bizar. We creëren genoeg kansen, behalve gisteren in Berchem, dus op dat vlak moeten we ons geen zorgen maken. Misschien missen we op bepaalde momenten wat vertrouwen en een dosis geluk.”

Racing staat 7e, zeker niet slecht, integendeel. Ben je tevreden?

“Op zich wel, ja. Al hadden we met het spel dat we in de eerste ronde al toonden ook wat hoger staan. We hebben nergens een punt gestolen. Als we 2 of 3 keer meer gewonnen hadden, hadden we bovenaan gestaan.”

“Maar het is een speciale reeks, met veel teams die aan elkaar gewaagd zijn. Wij moeten gewoon zien dat we zo snel mogelijk “safe” zitten en dus zoveel mogelijk punten pakken. Daarna zien we wel wat de ambitie kan zijn.”

Intussen heb je voor 2 jaar bijgetekend. Waarom?

“Omdat ik me heel goed voel bij Racing. Ik word er aanvaard en geapprecieerd. De club ligt vlak bij mijn woonplaats in Rumst en Racing is tevreden over mij, dat is leuk om te horen.”

“Dus ja, we waren er meteen uit. Ik tekende voor 2 jaar bij en zal dan 5 jaar voor Racing gespeeld hebben.”

Volgend jaar speelt Racing mogelijk nog in 2e amateur, het jaar erna wil Racing meedoen voor de promotie naar 1e nationale. Wat moet er gebeuren om dat mogelijk te maken?

“De sportieve cel zal dat weten, als speler wil ik me daar niet te nadrukkelijk over uitspreken. Maar het zou goed zijn als we ons in elke linie kunnen versterken. Daar zal de club wel mee bezig zijn.”

“Of ik zelf het niveau van 1e nationale nog aankan? Ik denk van wel, ja. Ik heb er enkele jaren met Rupel Boom in gespeeld en weet hoe het daar aan toegaat.”

Wat zijn jouw hoogtepunten in jouw 2,5 jaar Racing tot nu toe?

“Het eerste jaar ging de mist in door corona, in het 2e werden we kampioen in 3e amateur. De volle hoofdtribune op OVK tegen Betekom was echt een belevenis. Die sfeer en beleving, die vind je niet veel meer in het voetbal.”

“Verder was er natuurlijk ook onze overwinning op Jong KV Mechelen vorige maand. Ook dat was een top-moment. Ik heb op Racing eigenlijk alleen nog maar positieve dingen beleefd, buiten die enkele nederlagen eind vorig seizoen in volle titelstrijd.”

“Je merkt dat de club in een positieve flow zit en als spelersgroep zit het zeer goed. We hangen enorm aan elkaar en zijn vrienden die dat stapje extra voor elkaar zetten. De sfeer is super-goed.”

Proficiat met jouw contractverlenging, Jens, en veel succes nog met Racing!

Lees ook:
koop jouw ticket voor Racing-Bilzen van komende zaterdag nu al online