Racing doet een winter-transfer: Roy Mauro trekt groen-wit shirt aan

Racing versterkt zich met het oog op de terugronde met Roy Mauro. Roy is een 32-jarige middenvelder die het klappen van de zweep kent.

Roy Mauro maakte vorig seizoen het mooie weer bij SK Londerzeel, in 2e amateur. Daar was hij ook dit seizoen aan de slag, maar hij liet er in het najaar zijn contract ontbinden.

Na Nieuwjaar is Roy speelgerechtigd voor Racing Mechelen. Een nieuwe episode voor hem in een al mooi parcours.

“Ik heb vanaf mijn 12e bij Beerschot gespeeld, waar ik op m’n 18e een profcontract ondertekende. Het was nooit echt mijn hoogste doel om profvoetballer te worden, maar als je de kans krijgt, dan ga je er uiteraard wel voor”, zegt Roy.

“Onder Aimé Anthuenis heb ik kansen gekregen, maar onder zijn opvolger ging het minder vlot. Ik ben in die periode uitgeleend aan Turnhout en Sint-Niklaas, die in die tijd in de toenmalige 2e klasse speelden.”

“Uiteindelijk ben ik bij Beerschot vertrokken. Daarna volgden Hoogstraten (2 jaar), Berchem (5 jaar) en Londerzeel. Misschien had ik iets meer geduld moeten hebben, maar goed. Ik heb snel voor mezelf beslist dat ik een gelukkig man zou worden als ik een toffe job kon combineren met voetbal. Dat is me gelukt, dus klagen doe ik allerminst. Ik ben fier op mijn parcours.”

Geschrokken van de intensiteit op training

“Bij Londerzeel heb ik vorig seizoen en dit seizoen gespeeld. Maar dit seizoen ben ik er wegens privé-redenen gestopt. We zaten thuis in een zware verbouwing en toen mijn vader opgenomen werd in het ziekenhuis, werd het allemaal een beetje te veel.”

“Intussen is alles weer in zijn plooi gevallen en kan ik weer aan voetbal denken. Intussen train ik al een 10-tal weken mee bij Racing.”

“Vorige week vroeg de coach me wat ik ervan zou denken als ik me zou aansluiten bij Racing en zo de 2e ronde kon spelen. Daar heb ik niet lang over moeten nadenken.”

“Of ik fysiek klaar ben? Ik moet zeggen dat ik geschrokken ben van de intensiteit tijdens de trainingen. Coach Greg Vanderidt legt er echt de zweep op. Conditioneel heeft me dat uiteraard geen windeieren gelegd. Ik zal fysiek klaar zijn.”

“Na komend weekend lopen mijn trainingen – in tegenstelling tot die van de ploegmaats tijdens de korte winterstop – gewoon door. Ik ga ervan uit dat ik eerst met de beloften wedstrijdritme moet opdoen. Logisch. En dan wacht ik geduldig op een kans in de 1e ploeg.”

Bekende gezichten

Racing is voor Roy dus geen onbekend terrein. Hij heeft zich al mooi in de groep kunnen integreren. Voor zover dat nodig was.

“Ik kende voor mijn komst naar Racing al enkele spelers: Dries Ventôse, Jens De Paepe, Kurt Weuts, Nick Spaenhoven, Gregory Carrez… Jongens waar ik mee samenspeelde, zoals Gregory 3 jaar bij Berchem, of tegen speelde.”

“Ik heb een gretige groep aangetroffen die enorm goed aan elkaar hangt. Een goeie mix van jong geweld en ervaring. Er zit een goeie balans in.”

Een leider in de kleedkamer en op het veld

Als Roy spreekt, hoor je een leider spreken. Iemand die van wanten weet en gepokt en gemazeld is in het voetbal.

“Ik wil mijn ervaring, gestalte en loopvermogen toevoegen aan de groep. En daarnaast mijn coaching en sturing op het veld. Mijn positie op het veld is de 6 of 8, maar ik zal spelen op de plaats waar de coach me nodig heeft en zet.”

“Het wordt zaak voor mij om te presteren en zo een meerwaarde te vormen. Week na week. Ik ben zeer dankbaar dat ik nu 6 maanden het shirt van Racing mag aantrekken. Ik ga mijn uiterste best doen om dat vertrouwen niet te beschamen.”

“2023-2024? Natuurlijk zou ik ook volgend seizoen voor Racing willen voetballen, maar ik moet het nu eerst match per match bekijken.”

Geschiedenis en prestige

Wat ziet Roy Mauro als haalbare ambitie dit seizoen?

“Ik heb Racing al in verschillende wedstrijden bezig gezien, onder meer op Jong KV Mechelen en Berchem afgelopen weekend. Ik heb gemerkt dat de reeks sterker geworden is. Er zitten geen zwakke ploegen meer in.”

“Als je ziet dat Hades Hasselt aan de leiding staat, dan verbaast me dat op het eerste gezicht met concurrenten als Sporting Hasselt, Lyra-Lierse, Bocholt en Belisia Bilzen. Maar ook Hades is een ploeg met kwaliteiten die een zeer sterke reeks aan het neerzetten is.”

“Racing is het verplicht aan zijn status om altijd zo hoog mogelijk te eindigen. Maar na twee promoties op een rij is er niks mis met een rustig seizoen. Greg Vanderidt is met zijn ploeg op de goeie weg, er is stabiliteit om verder door te groeien.”

“Wat ik van de club vind? Als je Racing zegt, dan zeg je geschiedenis en prestige. Een club die veel meegemaakt heeft. Een beetje als Berchem, al zijn de supporters van Racing zowaar nog dubbel zo fanatiek.”

“Racing is een club om te koesteren, zo zijn er niet veel meer in het hedendaagse voetbal. Met die druk van de fans moet je je shirt dubbel zo nat maken als elders, omdat de fans er zo kort opzitten. Dat is een goeie zaak.”

Lees onder de foto van Roy een reactie van sportief manager Marc Ghys.

“Na 2 trainingen kende hij iedereen bij naam”

Sportief manager Marc Ghys en trainer Greg Vanderidt verwelkomen Roy Mauro met open armen.

“Roy was op alle vlakken een opportuniteit”, verklaart Marc Ghys de komst van Mauro naar Racing.

“We hebben vastgesteld dat we in ons middenveld met de meeste schorsingen kampen en dat we daar met Max Van der Brempt een goeie pion verloren door een blessure.”

“Toen Roy ons vroeg of hij met ons mocht meetrainen, hebben we meteen ja gezegd. En we hebben snel gemerkt welke rol hij kan spelen. Roy is iemand die enorm veel spreekt op het veld en zijn ervaring ten dienste stelt.”

“Al na 2 trainingen kende hij hier iedereen bij naam. Hij is een coach op het veld en praat in op zijn ploegmaats. Zo iemand kunnen we zeker gebruiken, samen met uiteraard zijn voetbalkwaliteiten.”

“Waarom we geen spits halen? Omdat een betaalbare aanvaller die meteen inzetbaar is financieel niet haalbaar is. We zouden een dure aanvaller kunnen gaan halen en zo ons budget voor volgend seizoen hypothekeren, maar dat is uiteraard de bedoeling niet. We hebben plannen voor 2023-2024, met het budget dus ook voor volgend seizoen.”

“Een extra speler in het middenveld biedt de coach ook wat meer variatie. Indien nodig kan iemand als Jerko Guldix nu ook als linksachter spelen, als er iets is met Nick Spaenhoven bijvoorbeeld. En dan kan hij een jongen als Yasin Mrani als aanvaller zetten, wat Yasin van nature is.”

Veel succes, Roy, de komende maanden in het Racing-shirt!

Lees ook:
Jens De Paepe verlengt zijn contract voor twee seizoenen
koop nu jouw ticket voor Racing-Bilzen van komende zaterdagavond online
voor en na de match is er zaterdag een meer dan gezellig kerstfeestje in het chalet

Advertentie van onze sponsor: