fbpx

Nipte nederlaag voor beloften in match met beschadigd doel

Racing speelde afgelopen weekend op het veld van Woluwe-Zaventem. De thuisploeg haalde het met het kleinste verschil.

Woluwe-Zaventem begon het meest gedreven aan het duel, maar kon het Racing-blok in de openingsfase niet breken.

Na een kwartier slaagde Morel Keh daar wel in. Hij vond een opening na een hoekschop en maakte het eerste doelpunt van de avond, 1-0.

Enkele minuten later moest Keh noodgedwongen vervangen worden in een onschuldig duel.

De score had voor Woluwe-Zaventem kunnen oplopen, ware het niet dat Axel Bossekota Bofunda de kans over doel besloot.

In het laatste kwartier moest Indy Van Bulck nog enkele kansen onschadelijk maken, getekend Esad Guler en Sant Demirciyan.

In zijn laatste redding slaagde Van Bulck erin om een breuk in het doelkader aan te brengen. Zo kwam de rest van de wedstrijd plots in het gedrang door een beschadigd doel.

Gelukkig werd het euvel verholpen, weliswaar stond het doel niet meer waterpas.

Met een 1-0-achterstand moest Racing de rust in, een helft waarin het als een goed blok speelde.

Bij het begin van de tweede helft slaagde Woluwe-Zaventem er toch in om een tweede doelpunt te scoren, via Sant Demirciyan.

Maar Racing vocht terug en Mohamed Ali El Ouali slaagde erin om doelman Yari Deltour met een stiftbal te verschalken, 2-1.

De wedstrijd leek opengebarsten, want al snel werd het 3-1 via Demirciyan.

Racing leek niet van slag en vocht zich nog eens terug in de wedstrijd toen Alessandro Pignoloni wist te scoren, nadat de verdediging van Woluwe-Zaventem zich miskeken had op een voorzet van Steffen Denruyter.

Racing zocht de vrije ruimte op en El Ouali had nog een kans op aangeven van Denruyter.

Met nog tien minuten te spelen hing de gelijkmaker in de lucht. Pignoloni miste de kans en doelman Deltour had werk met een poging van Vermeij.

In plaats dat de gelijkmaker op het bord stond, slaagde Esad Guler erin om de vierde treffer voor Woluwe-Zaventem te scoren.

De spanning werd weer opgedreven in het slot van de wedstrijd toen Alban Tocilla de bal onder druk van Dean Malezsewski in eigen doel devieerde.

Ook in de extra tijd waren er nog kansen te noteren. Het was Bossekota Bofunda die zijn lobbal over doel zag belanden en doelman Deltour moest Malezsewski van de gelijkmaker houden.

De wedstrijdgegevens:

KV Woluwe-Zaventem: Yari Deltour, Badibanga Kalonji Shakama, Axel Bossekota Bofunda, Morel Keh (21’ Ohan Yagan), Alban Tocilla, Nicola Simic, Robin Van Genechten,  Edlir Beka, Jona Declercq (74’ Vasili Letas), Esad Guler, Sant Demirciyan (64’ Toguim Maré)

KRC Mechelen: Indy Van Bulck, Himanish Beynaerts, Helder Ditutala Lima, Karel Vermeulen, Dean Malezsewski, Arno Robert, Steffen Denruyter, Christopher Veka, Wekil Schierl (46’ Mohamed Ali El Ouali), Brian Vermeij, Alessandro Pignoloni

Doelpunten: 14’ Morel Keh 1-0, 53’ Sant Demirciyan 2-0, 57’ Mohamed Ali El Ouali 2-1, 59’ Sant Demirciyan 3-1, 62’ Alessandro Pignoloni 3-2, 84’ Esad Guler 4-2, 87’ Alban Tocilla 4-3 ( Own Goal )