Doncos: “We moeten niet bang zijn”

Dean Doncos debuteerde zaterdag met een goeie prestatie tegen Nijlen. Ondanks de nederlaag kon de nieuwe spits terugblikken op een mooie individuele prestatie.

“In de eerste helft moesten we te veel zoeken en slikten we een domme tegengoal”, zegt Doncos.

“Maar we hebben hard gewerkt en door in de tweede helft totaal anders te spelen, hebben we Nijlen overklast. We kwamen er beter en gevaarlijker uit. Nijlen wist het niet meer.”

“Dan is het zaak om je kansen af te maken, wat jammer genoeg niet gebeurd is. Als we in de eerste helft gespeeld hadden zoals in de tweede hadden we altijd gewonnen.”

Hoe is de match voor jezelf meegevallen?

“Dit was duidelijk de nieuwe uitdaging die ik nodig had. Ondanks onze nederlaag heb ik me echt geamuseerd op het veld.”

“90 minuten spelen doet echt deugd, of dat nu in 1e of 3e amateur is. Ik ben heel blij met mijn keuze voor Racing.”

Hoe verging het je fysiek?

“Het ging vrij goed. Ik heb in de eerste helft veel achter de bal moeten crossen, maar dat ging wel. In de tweede helft was het leuker spelen. De ploeg stond beter door bijsturingen tijdens de rust en daardoor moest ik minder afstand afleggen en kwam ik meer in de box.”

“Het niveau in 3e amateur is zeker geen laag niveau. Je moet echt voor elke bal vechten. Voor mezelf is dit een heel goed niveau om ervaring op te doen. Daarnaast is het natuurlijk de bedoeling om met Racing punten te pakken en het behoud te verzekeren.”

Zaterdag opnieuw een thuismatch, tegen de sterke leider Tienen.

“We moeten niet bang zijn. Sommigen zullen zeggen dat we in zulke matchen niks te verliezen hebben, maar we gaan er wel alles proberen uit te halen. Dat zijn we sowieso verplicht aan de club en supporters.”

“Er zit talent in deze groep, dat is gewoon zo. We hebben tegen Nijlen kansen gecreëerd door te voetballen, door de flanken te benutten enzovoort.”

“Op Tienen speelde Racing in de heenronde 0-0 gelijk. Een gelijkspel kan zaterdag ook. En we kunnen zelfs met 1-0 winnen. Ja, dat kan in voetbal.”