“Een zure nederlaag”

De 0-1 tegen Nijlen is een bittere pil voor Racing. Chris Andries was zeer ontstemd over de eerste helft, maar kon wel tevreden zijn over wat zijn team na de rust toonde.

Coach, hoe blik je terug op deze nederlaag?

“Na onze goeie prestatie van vorige week tegen FC Helson ben ik nu natuurlijk zwaar ontgoocheld. Dit is een zeer zure nederlaag.”

“Om te beginnen was onze eerste helft absoluut niet goed. Het was gewoon ondermaats. We kwamen overal te kort en we waren overal te laat. Het tactisch denken in de ploeg was niet goed. Dat is ook mijn schuld.”

“We hadden veel problemen met de ruit van de tegenstrever op het middenveld. We hadden er nochtans op getraind en op training lukte het. Maar in de match dus niet. Tot overmaat van ramp kreeg Nijlen één kans en ging die binnen.”

Na de rust liep het een pak beter, met een pak kansen ook.

“Klopt. In de rust hebben we bijgestuurd en vanaf dan was alles voor ons. We hebben 45 minuten voor het doel van Nijlen gespeeld. We creëerden 4 open kansen, jammer genoeg is daar geen goal uit voortgevloeid.”

Ben je tevreden over de inzet en mentaliteit van de spelers in de eerste helft? Neen, toch? We zagen geen enkele strijdlust. Terwijl de supporters dat wel verwachten.

“Misschien was het te weinig, ja. Nochtans was er vooraf heel duidelijk gevraagd om intensiteit en druk vooruit.”

“Als je die goal van Nijlen ziet: een speler van ons die zijn man laat lopen… Half zijn gat in het duel… Als je het duel niet aangaat, kun je in deze reeks niks komen doen.”

Wat betekent dit in de strijd om het behoud?

“Deze wedstrijd hadden we altijd moeten winnen. Ook als je achteraf ziet wat er allemaal gebeurd is, met die kansen in de tweede helft… Het is dus weer achtervolgen geblazen.”

“Volgende week spelen we opnieuw thuis, tegen Tienen. Dat is een ploeg die eigenlijk een reeks te laag speelt. Maar we geven ons uiteraard niet gewonnen. In voetbal kan alles.”

Hoe staat het met de ziekenboeg?

“Andreas Luckermans sluit komende week weer aan bij de groep. Niels Mariën hervat ook lichtjes, hij zal volgende week meespelen met de beloften. Lothar Hens heeft last van zijn knie, hij laat een scan nemen. We hopen dat hij niet te lang out is.”