Nieuwe topprestatie brengt Racing Mechelen in de top 3

Racing heeft een vermoeiende week met drie wedstrijden perfect afgesloten. Groen-wit won zondagnamiddag met 0-5 op het veld van City Pirates.

Racing miste in het Jef Mermansstadion de geschorste Sabri Hmouda. Nick Spaenhoven begon in de basis, Hatim Akarom startte voor de gelegenheid op de bank.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk wie de 3 punten het hardste wilde. Racing gooide er meteen de beuk in. Een schot van Kurt Weuts leek na 9 minuten de 0-1 op te leveren, maar de thuisdoelman stak er een stokje voor.

Iets na het halfuur leverde het Mechelse overwicht de 0-1 op. Dries Ventôse werd onderuitgelopen, de bal ging net voor de 16 van City Pirates op de grond voor een vrije trap. Daar wist Nick Spaenhoven wel raad mee: de verdediger haalde zijn penseel boven, de bal verdween onhoudbaar in de verste hoek.

Een paar minuten later zette Ventôse zich door en belandde de bal na een carambole op de lat. Voor City Pirates was het slechts uitstel van executie, want nog voor de rust werd het toch 0-2 toen de mee opgerukte Jens De Paepe de bal in doel schepte.

In de tweede helft was het spelbeeld nog eenzijdiger, zeker nadat een City Pirates-speler uitgesloten werd na een vuile fout op Jens Heyvaert. Met 10 tegen 11 had Racing het rijk voor zich alleen. De bezoekers voerden de score op met schoten van Yasin Mrani en Arne Knollenburg, 0-3 en 0-4.

En nog was de Mechelse honger niet gestild. Dries Ventôse, een gesel voor de Antwerpse defensie, ontsnapte in de slotfase aan zijn verdedigers en knalde de 0-5 in de verste hoek.

Na die 0-5 maakte de ref onmiddellijk een einde aan de partij. Het was genoeg geweest.

Racing keert met 3 knappe punten terug naar Mechelen en schuift daarmee de top 3 binnen. De ploeg van Greg Vanderidt heeft 10 punten, dat zijn er slechts 2 minder dan leider Cappellen.

Volgende week zaterdag wacht in het Oscar Vankesbeeckstadion een thuismatch tegen Bocholt, het nummer 15 in het klassement.

Racing speelde met: Goossens, Knollenburg, De Paepe, Spaenhoven, Guldix (56′ Kerckhofs), Mrani, Van der Brempt, Heyvaert (65′ Akarom), Carrez, Ventôse en Weuts (72′ Harrou)

Gele kaarten voor Racing: Heyvaert en Knollenburg

Doelpunten: 34′ Spaenhoven 0-1, 40′ De Paepe 0-2, 39′ Mrani 0-3, 74′ Knollenburg 0-4, 90′ Ventôse 0-5