Coach Greg voor de 3e match in 1 week: “Zie geen tekenen van vermoeidheid”

En daar is de 3e wedstrijd in een week: zondag neemt Racing het in Merksem op tegen City Pirates.

Na de bekermatch in Lier en de knappe overwinning in de competitie tegen Cappellen volgt zondagnamiddag in het Jef Mermansstadion de ontmoeting met het nummer 12 in de reeks, City Pirates.

Coach Greg Vanderidt broedt op een plan voor een nieuwe driepunter.

Coach, was je een tevreden man na de overwinning tegen Cappellen?

“Absoluut. De manier waarop we wonnen, stemde me enorm tevreden. Ik zie jongens die voor elkaar door het vuur gaan en voor wie het ploegbelang primeert.”

“We krijgen steeds meer herkenbare patronen op het veld te zien, zowel defensief als offensief.”

“Het zijn details die het verschil maken in deze zware reeks en we zetten daar stappen in. In de moeilijke momenten zie ik jongens met meer ervaring hun verantwoordelijkheid nemen met gerichte coaching, nuttige tips en aanmoedigingen. Dit is belangrijk voor de jongeren en geruststellend.”

“Maar vooral de grinta en intensiteit van de groep zijn opmerkelijk. Dat is een pluim voor de spelers, want dat is hun verdienste.”

Zie je vermoeidheid in de groep of valt dat nog wel mee?

“We houden rekening met sommige jongens hun speelminuten en hebben de voorbije wedstrijden “geroteerd”. Dat kan, omdat de concurrentie binnen de groep groter wordt en iedereen scherp houdt.”

“Voorlopig zie ik dus geen tekenen van vermoeidheid, ofwel kunnen de spelers het goed verstoppen. Door die midweekwedstrijd tegen Cappellen hebben we het trainingsschema ook aangepast qua intensiteit en duur.”

Als de thuismatchen tegen Hades en Tongeren een beetje “beter” verlopen waren, had Racing nu mee op kop gestaan, is dat iets waar je aan denkt?

“Nee, absoluut niet! We verdienen onze 7 punten en ik ben ervan overtuigd dat op het einde van het seizoen de weegschaal in evenwicht staat wat betreft gewonnen en verloren punten.”

“We leren uit onze fouten, maar we staan er niet bij stil. Deze groep is gedreven en ambitieus genoeg om er iedere wedstrijd voluit tegenaan te gaan. Als je dan wint, doet het extra deugd (zoals woensdag tegen een sterk Cappellen), maar als je verliest (zoals tegen Tongeren) en je hebt alles gegeven, dan kan je dat plaatsen en heb je jezelf niets te verwijten.”

Wie mis je zondag in Merksem?

“Ruben Smet, Arn Spiessens, Dean Doncos en Senne Hemans blijven out. Nesta Vallez sluit volgende week weer aan bij de groep.”

Racing, veel succes zondagnamiddag bij City Pirates!

Supporters, op post! De inkom voor de Racing-supporters bevindt zich in het midden van de kleine tribune, in de Terlindenhofstraat tegenover de sporthal.