fbpx

Kurt Weuts na de 0-5: “We staan waar we moeten staan”

Met een vijfklapper op het veld van City Pirates kon Racing zondagnamiddag tevreden naar Mechelen terugkeren.

Kurt Weuts en co leverden opnieuw een goeie prestatie, bekroond met een handvol doelpunten.

“Schitterend, he. Na een zware week met drie zware wedstrijden hier met 0-5 winnen…”

“Als je onze mentaliteit, drive en motivatie ziet, dan is dit een duidelijk resultaat. Dit toont hoe sterk we zijn als groep”, blikte aanvoerder Kurt terug op de overwinning.

Er leek geen sprake van vermoeidheid?

“Neen. In de voorbereiding hebben we fysiek hard gewerkt. Ik denk dat iedereen dat intussen wel weet. Daar plukken we nu de vruchten van.”

“Als je ziet welke arbeid we 90 minuten lang op de mat kunnen brengen en als je ziet welke jongens uit onze ruime kern we kunnen brengen als het nodig is, dan duidt dat op een bepaalde frisheid.”

“Iemand die moe is, wordt vervangen door een speler die dezelfde kwaliteit brengt. Dan ben je een hecht geheel waaraan iedereen zijn steentje bijdraagt.”

Het was geen match voor doetjes, want City Pirates vloog er aanvankelijk serieus in.

“Onze coach had ons gewaarschuwd dat zij door wat mindere resultaten van de voorbije weken een beetje onder druk stonden en ze grotere ambities hebben in het klassement.”

“Dan is het ook typisch dat zij denken: tegen die ploeg uit Mechelen die van 3e amateur komt, willen we de punten thuishouden.”

“Maar wij hebben er de juiste mentaliteit tegenover gezet. We zijn hard in duel gegaan, hebben gelopen, gewerkt en geknokt, scoorden op de juiste momenten… Ik denk wat we verdiend met 0-5 winnen, want er waren nog kansen voor ons.”

Racing komt de top 3 binnen, verandert dit iets aan de ambities?

“Neen (lacht). We moeten heel realistisch en bescheiden blijven. We hebben nu 10 punten die we volledig verdienen. We staan waar we moeten staan.”

“Onze ambitie blijft dezelfde: een zo goed mogelijk seizoen draaien en dan zien we wel waar we eindigen. Een rustig seizoen met vooral de juiste mentaliteit in elke wedstrijd.”

“We zullen nog matchen verliezen tegen ploegen die beter zijn, maar als we knokken, dan hebben we onszelf niks te verwijten tegenover de club en de supporters. Het beste voorbeeld is onze bekermatch op Lierse, waar iedereen achteraf “chapeau” zei voor onze wedstrijd. Dat moet elke week opnieuw onze ingesteldheid zijn.”

Lees ook:
het verslag: Racing wint met 0-5 bij City Pirates