KVK Wellen-KRC Mechelen 2-0

Racing verloor deze namiddag op het veld van KVK Wellen met 2 tegen 0 en dit na een matige vertoning, zeker in de duels kwamen de bezoekers te kort.

Het was in een stormwind dat de aftrap werd gegeven van deze partij. Na de winst van degradatieconcurrent Bilzen op zaterdagavond moest Racing proberen om de drie punten naar huis mee te nemen. De groen-witten begonnen gretig aan de partij maar eens aan de zestien kon het maar niet dreigen.

Na 14′ spelen moest doelman Ledent een tegenspeler foutief afstoppen. Scheidsrechter Torbeyns aarzelde niet en wees onmiddellijk naar de stip. Smeets zette zich achter de bal en plaatste die net naast Ledent in de benedenhoek. Iets na het halfuur kreeg Ledent de bal – na een doelpoging – niet onder controle, Degeling kon hiervan profiteren om in de rebound Wellen op een 2-0 voorsprong te schieten. Even voor rusten was er nog een poging van Huysmans, het schot ging echter over het Wellense doel.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld te zien met een Racing dat te zwak was in de duels. Mooi combineren was in deze weersomstandigheden niet mogelijk, bovendien begon het halverwege de tweede helft ook nog te regenen. Met nog een kwartier op de klok was er enig geharrewar voor het thuisdoel, maar jammer genoeg resulteerde ook dit niet in een doelpunt voor de bezoekers. Ook drie vervangingen langs Racing zijde konden geen soelaas meer brengen en zo eindigde dit treffen in een nieuwe en zure nederlaag voor de Mechelaars.

Opstelling KRC Mechelen:
Ledent, Mariën (64′ Olensky), Van Dorst, Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs, Van Delm, Hens, Luckermans (58′ Janssens), Hmouda (75′ Mertens), Huysmans en Doncos.

Doelpunten (KRCM):
geen

Gele kaarten (KRCM):
geen

De tussenstand in het klassement: link