Gregory Carrez ruilt Berchem voor Racing

Racing bouwt zijn kern voor komend seizoen verder uit. Gregory Carrez is de volgende aanwinst van groen-wit.

Gregory Carrez is 23. Op jonge leeftijd verdiende hij zijn sporen in de eerste ploeg van Berchem, waar hij momenteel zijn 4e seizoen draait.

Gregory, kun je eens vertellen wat je als voetballer allemaal gedaan hebt?

“Ik ben beginnen te voetballen bij KV Mechelen en speelde daarna voor Lierse, Westerlo, opnieuw KV Mechelen, Racing Mechelen en de beloften van Heist-op-den-Berg.”

“Bij Heist heb ik mijn debuut gemaakt in de eerste ploeg. Na een jaartje Diegem en Rupel Boom ben ik dan in de toenmalige 3e klasse bij Berchem beland.”

“Na de hervormingen in de lagere afdelingen zijn we met Berchem kampioen geworden in 2e amateur, waardoor we vorig seizoen in 1e amateur speelden. Daar zijn we wel weer gedegradeerd, waardoor we nu in 2e amateur uitkomen. Na 22 matchen staan we op de 7e plaats.”

Hoe loopt het voor jezelf?

“Goed. Ik heb in die 4 jaar Berchem bijna alles gespeeld, de eerste twee jaar als nummer 10 en nu afwisselend als linksvoor en nummer 10.”

“Mijn beste positie is de 10 en daar heeft Racing me ook voor gehaald. In die centrale rol dicht bij de spitsen kan ik goed tussen de linies lopen, de beslissende pass geven en kom ik zelf ook geregeld voor doel.”

“Ik probeer met mijn techniek zoveel mogelijk uit het duel te spelen. Verder zegt men dat ik een goeie traptechniek heb: ik neem alle hoekschoppen, vrije trappen en penalty’s.”

Waarom kom je naar Racing?

“Eerst en vooral omdat de club grote interesse in mij toonde. En omdat ik Racing een mooie club vind met mooie supporters, een geweldig stadion en een nieuw, aantrekkelijk sportief project.”

“Ik heb fantastische jaren beleefd bij Berchem, met als hoogtepunten die titel in 2e amateur en wedstrijden in 1e amateur tegen heel goeie ploegen, zoals Lommel.”

“Maar ik zal me ook altijd de derby’s tegen Beerschot blijven herinneren. Op het Kiel speelden we voor 10.000 man 2-2 gelijk en op Berchem klopten we hen met 2-0. In beide wedstrijden gaf ik een assist.”

“Berchem is, net als Racing, een geweldige traditieclub, maar na 4 jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die heb ik bij Racing gevonden.”

Ook al moet je in het slechtste geval volgend seizoen in 1e provinciale spelen?

“Ja. Als je ziet welke spelers blijven en wie er al aangetrokken is, kun je alleen maar besluiten dat je bij een eventuele degradatie volgend seizoen meteen weer moet meedoen voor de promotie naar 3e amateur.”

“Racing hoort thuis in het nationale voetbal en daarom heb ik ook meteen voor 2 seizoenen getekend. Van de huidige en nieuwe jongens bij Racing ken ik er trouwens een paar: Bram en Wout Kerckhofs, Nick Van der Zyp, Lothar Hens…”

Op jonge leeftijd heb je al veel meegemaakt in het voetbal. Je brengt dus ook ervaring mee?

“Dat is de bedoeling, ja. Ik speel op nationaal niveau al 6 jaar in een eerste ploeg. Ik ga dus ook op dat vlak mijn steentje proberen bij te dragen op Racing.”

“Ik heb Racing dit seizoen zien spelen in Betekom, waar mijn broer actief is. Wat me daar van bij gebleven is? Dat de club nog altijd veel supporters meeneemt op verplaatsing en dat Racing met een jeugdig team verzorgd probeerde te voetballen.”

“In het verleden zag ik Racing al vaker aan het werk. Toen ik bij jullie in de U15 en U16 speelde en mijn papa nog even T2 was bij de eerste ploeg, kwam ik naar de matchen van Racing kijken. Toen dacht ik: ik wil ook ooit op dat niveau geraken.”

Alles komt dus mooi bij elkaar, want je woont ook in de buurt van Mechelen, niet?

“Klopt. Momenteel woon ik nog in Wilrijk, maar binnenkort verhuis ik weer naar mijn roots, in Haacht. Dat is amper een kwartiertje van Mechelen.”

“Ideaal ook voor mijn ouders, mijn meter en vrienden om op Racing naar mijn wedstrijden te komen kijken. Ik ken trouwens enkele supporters van Racing. Ik kijk er dus echt naar uit!”

Van hart welkom op Racing, Gregory, en eerst nog veel succes dit sezioen met Berchem Sport!

Liggen onder contract voor 2019-2020:
– Wout Kerckhofs
– Bram Kerckhofs
– Nils Van Delm
– Indy Van Bulck
– Alec Mertens
– Sabri Hmouda
– Niels Mariën
– Dean Doncos
– Kurt Weuts
– Kevin Yagan
– Yaron Coen
– Kevin Eyeson
– Vinnie Frans
– Kaj Knipping
– Nick Van der Zyp
– Gregory Carrez

Verlaten de club na dit seizoen:
– Kevin Huysmans (GR Katelijne, 2e prov)
– Christophe Van Dorst (Tisselt, 2e prov)
– Savio Stoffels (GR Katelijne, 2e prov)
– Wannes Janssens (Heikant Berlaar, 1e prov)
– Auguy Dondo (Diegem, 2e amateur)
– Dean Malezsewski (Sterrebeek, 1e prov)
– Sacha Fontaine (Eppegem, 2e amateur)
– Yannick Dierickx
– Andreas Luckermans
– Frederic Ledent
– David Olensky

Gregory aan het secretariaat op OVK:
Ruimte voor externe advertenties: