Kurt Weuts beslist de stadsderby tegen Jong KV in het voordeel van Racing

Racing heeft na de zege tegen Londerzeel vorige week een 6 op 6 te pakken. Groen-wit haalde het zondagnamiddag op het veld van KV Mechelen tegen de U23 van geel-rood.

De Mechelse derby in 2e amateur bracht welgeteld 3.489 supporters op de been. Een mooie opkomst voor een duel tussen het nummer 3 en het nummer 8 in de rangschikking.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. De jonkies van KV stonden hun mannetje in de duels, lieten de bal goed rondgaan en boksten in de eerste 20 minuten enkele mogelijkheden in elkaar. Daar was één grote kans bij, maar die werd niet benut.

Toen Racing zijn draai begon te vinden, was het uitkijken naar de snelheid van Dries Ventôse. Rugnummer 27 ging twee keer diep. Eén keer ging de bal over, de tweede keer redde de doelman.

Met 0-0 gingen we rusten, al bij al een logische score.

In de tweede helft nam Racing de wedstrijd aanvankelijk in handen. Zo kon Sabri Hmouda aan het penaltypunt naar doel trappen, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper.

KV liet zich niet doen en speelde het spel goed mee. Er werd gestreden voor elke morzel grond, de vonken vlogen er een paar vanaf. Maar goeie kansen bleven uit voor geel-rood.

Het was Racing dat in het slotkwartier nadrukkelijk op de deur begon te kloppen. Kurt Weuts besloot aan de tweede paal over, daarna volgde een raket van kilometervreter Jens Heyvaert.

De 0-1 na 83 minuten leek een feit toen Jens De Paepe van dichtbij kon aanleggen, maar zijn schot schampte weg.

Uitstel van executie, want een paar minuten later ging de bal er toch in. Jens Heyvaert bracht de bal vanaf links laag voor, in de tweede zone was Kurt Weuts er als de kippen bij om te scoren. Het Racing-vak ontplofte.

Met nog een paar minuten op de klok had Racing gewonnen spel. Jong KV slaagde er niet meer in om doelman Senne Goossens écht te bedreigen en zo trok Racing de 0-1 over de streep.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, Kerckhofs, De Paepe, Akarom, Hmouda, Heyvaert, Van der Brempt (46′ Mrani), Carrez, Ventôse (90′ Harrou) en Weuts.

Gele kaarten voor Racing: Van der Brempt, Ventôse, Spaenhoven, Heyvaert, Hmouda

Doelpunt: 83′ Weuts 0-1

Jens Heyvaert: “Dit is echt zot”

Na de overwinning stond Jens Heyvaert te glunderen. Hij sprak over “de mooiste match van mijn leven”.

“Het was een nerveuze wedstrijd met veel duels en weinig echt goed voetbal. Maar als je de kansen bekijkt, vind ik dat we verdiend winnen”, zei Jens.

“We hebben ons niet laten meeslepen, de focus was er altijd. In de tweede helft hadden we al een paar kansen niet verzilverd en dan begin je te denken dat het 0-0 zal blijven. Als de 0-1 dan toch valt, dan is dat onbeschrijflijk.”

Kun je het doelpunt eens beschrijven?

“We hadden een vrije trap. Ik zag de ruimte op links en riep naar Spaen om de bal te geven. Niemand kwam op me af, waardoor ik meters kon nemen en laag kon voorzetten. Er liep 3 man over de bal en Kurt kwam als een stormram aangevlogen om te scoren.”

“Wat ik voelde bij de 0-1? Een gevoel dat niet normaal is. Wat een sfeer. Echt zot. Het was genieten, een hele dag lang. Dat maak je niet meer mee, zo’n ervaring.”

Hoe verliep de aanloop naar de match?

“We hebben een vrij normale voorbereiding gehad, maar je voelde wel dat iedereen in de club er mee bezig was. Je weet dat dit voor veel mensen in Mechelen veel betekent.”

“We hebben voor de match nog een filmpje bekeken over wat een Mechelse derby betekent. Iedereen was even stil. Het was duidelijk geen match zoals een andere.”

“Als je een derby kan winnen voor Racing en voor de fans, dan is dat prachtig, ook voor ons als spelers.”