Derbyheld Kurt Weuts: “Dit is ronduit fantastisch”

Kurt Weuts heeft de smaak opnieuw te pakken. Na zijn eerste competitiedoelpunt vorige week tikte hij tegen Jong KV de enige goal in de match binnen.

Kurt werd na de match druk gesolliciteerd: interviews voor RTV en de kranten, felicitaties van de supporters en uiteraard ook de ideale gesprekspartner voor een artikeltje op de Racing-website.

Kurt, hoe heb jij de match tegen Jong KV vanuit sportief oogpunt beleefd?

“Je speelt tegen jonge gasten die het niet gewend zijn om voor zoveel volk te spelen. Die beginnen dus vol enthousiasme. Dan moet je als tegenstander zo slim zijn om je ervaring te gebruiken en dat enthousiasme te temperen. Dat hebben wij gedaan.”

“Je moet de eerste 15/20 minuten goed doorkomen en zelfvertrouwen creëren. Want wij hebben ook een goeie ploeg. We hebben goed druk gezet, ballen veroverd en gevoetbald op de juiste momenten. Af en toe werd een bal ook eens wild weggetrapt, het was een match met veel passie en strijd.”

“In de tweede helft kwam er meer ruimte en dan moet je daar op het juiste moment van profiteren. Dat hebben we perfect gedaan.”

“Wij hadden de betere kansen. Ik vond de druk van KV vrij steriel, dus denk ik dat de 0-1 verdiend is. Als er één ploeg mocht winnen, dan waren wij het op basis van de kansen.”

De 0-1 leek er eentje uit het boekje. Hadden jullie er op getraind?

“Neen, het was niet ingestudeerd (lacht). Ik zag de bal op links naar Heyvie vertrekken en ik zag zijn voorzet komen. Ik kwam helemaal van rechts en was me eigenlijk aan het voorbereiden op een hoge bal. Maar de bal ging over de grond en bleef doorlopen. Daar stond ik dan voor een leeg doel. Het was niet de moeilijkste goal in mijn carrière, maar wel een fantastische.”

“Wat ik voelde? Iets geweldigs. Ik heb een pak goals gemaakt als voetballer, maar met al wat rond deze wedstrijd hing, is dit zeker een van mijn belangrijkste doelpunten ooit. Zeker omdat wij weten van waar Racing komt en wat de Racing-supporters allemaal hebben moeten meemaken de voorbije jaren.”

“We zijn in 1e provinciale opnieuw moeten beginnen met de sportieve opbouw. Op dat moment zijn heel wat jongens die er vandaag ook nog bij zijn, bij Racing aangekomen. Dat was met een bepaalde ambitie en die is helemaal waar gemaakt.”

“We hebben twee promoties meegemaakt, wat fantastisch was. We wonnen op Diest en pakten daar de eerste periode. En dan nu dit: een derby winnen waar iedereen naar uitkeek op het moment dat de kalender bekendgemaakt werd… Dit is ronduit fantastisch.”

“Wat ik wel wil benadrukken: ik maakte het doelpunt, maar dit is het werk van een heel team. Iedereen in onze groep verdient een pluim voor dit resultaat. Het is een enorme ontlading, omdat je weet dat dit veel betekent voor heel veel mensen die Racing-gezind zijn.”

Lees ook:
Racing wint de derby tegen Jong KV dankzij een goal van Kurt Weuts

imoya