fbpx

Greg Vanderidt voor Jong KV-Racing: “Strijden voor de groen-witte kleuren”

Racing heeft deze week in alle rust kunnen toeleven naar de derby tegen Jong KV, aanstaande zondag.

Vorig weekend veroverde Racing een driepunter in het duel met SK Londerzeel. Het was een welgekomen overwinning na een dipje van 4 wedstrijden waarin groen-wit niet kon scoren.

“Die zege heeft goed gedaan”, zegt trainer Greg Vanderidt in zijn voorbeschouwing op de match tegen Jong KV.

“Ik heb zondag meteen op training gemerkt dat die overwinning in de spelersgroep voor blijdschap, opluchting en extra motivatie gezorgd heeft.”

“Woensdag hebben we dan stevig getraind en ook donderdag was er een training. Zaterdagochtend is er dan een laatste training, op ons hoofdveld, voor de match tegen Jong KV.”

Hoe reageren de spelers op 4 trainingen per week?

“De meeste jongens zijn dat niet gewend, maar als de mensen van Londerzeel na de match komen zeggen dat ze fysiek overklast zijn en dat Racing maar bleef gaan, tot het einde, dan weet je waar je die trainingen voor doet.”

“Ik kan de meeste spelers op hun leeftijd technisch niet meer beter maken. Ik moet mijn werk op andere facetten focussen, zoals tactiek, motivatie en fysiek. En okay, ze vinden dat fysieke werk niet altijd even plezant, maar als het zijn vruchten afwerpt…”

Hoe leven jouw spelers toe naar de derby?

“Zeer volwassen en rustig. Zaterdag heb ik meteen na de match gezegd dat er een belangrijke match op komst is, daarna heb ik het er enkele dagen niet meer over gehad.”

“Maar kijk: ik hoef niemand van mijn spelers voor deze wedstrijd te motiveren. Wat ze bij KV Mechelen ook beweren naar de buitenwereld toe: ook voor KV is dit een belangrijke match. Ze willen van ons winnen, zo simpel is het.”

“Ik hoop op een faire match, maar de vonken mogen er van afspringen. Dat hoort bij een derby. Ik wil een Racing zien dat strijdt voor zijn groen-witte kleuren en met zijn hart speelt.”

Is het voor jou een echte derby?

“Absoluut. Een DERBY met hoofdletters zelfs. Wie het tegenovergestelde beweert en over een baby-derby spreekt, zit verkeerd.”

“Marc Ghys heeft het in zijn interview perfect verwoord: als Racing en KV tegen elkaar spelen, als groen-wit tegenover geel-rood staat, is het nu in de jeugd, bij de beloften of eerste ploeg, of een mix van die ploegen, dan is het een derby. Punt. Anders zouden er zondag ook geen paar duizend supporters van KV komen kijken.”

“Op een sportieve manier met de nodige passie en rivaliteit opkomen voor je club, zowel op als naast het veld, daar is hoegenaamd niks mis mee.”

Heb je zelf al een Mechelse derby meegemaakt?

“Ja. Ik was erbij toen de derby op Racing tegen KV in 2005 werd stilgelegd en ik was ook op KV toen Racing er met 0-1 won dankzij een goal van Kris Slachmuylders.”

“Zelf gaan we zondag niet in eerste instantie focussen op het resultaat. We gaan ons eigen spel spelen en ons beste voetbal proberen boven te halen. Het is onze bedoeling om de supporters van Racing blij en trots te maken. Dat vind ik heel belangrijk: jouw supporters gelukkig maken. Daar gaan wij ons stinkende best voor doen.”

Jong KV doet het zeer goed in onze reeks. Hoe komt dat?

“Hun 3e positie in de rangschikking liegt inderdaad niet. Dat heeft veel te maken met het feit dat de jeugd van KV Mechelen al jaren op elite 1-niveau speelt. Al die jonge gasten spelen elke week tegen Anderlecht, Club Brugge, Standard…”

“Een club als KV Mechelen kan ook jeugdspelers bij andere clubs gaan weghalen, door dat elite 1-niveau. Dat is bijvoorbeeld anders dan bij Beerschot, dat uit IP-voetbal komt en nu elite 2 speelt.”

“De beloften van KV zijn mini-profs. Die trainen meer dan wij en die jongens hebben allemaal de vaste motivatie om profvoetballer te worden. Ze zijn fysiek en technisch beter dan wij, ze zijn het gewend om tegen een hoge intensiteit te voetballen. Aan ons om dat te compenseren met onze ervaring.”

Wie mis je zondag?

“Naast de bekende namen die revalideren staan er vraagtekens achter de namen van Jerko Guldix en Sabri Hmouda. Beiden sukkelen met kwaaltjes, we zullen moeten afwachten hoe ze evolueren.”

Bedankt voor de vooruitblik, Greg, en veel succes zondag op KV Mechelen!

Lees ook:
zaterdagochtend is er een sfeeractie op Racing, iedereen is welkom vanaf 10.30u
schrijf je hier in voor het Racing-mosselweekend