Dave De Herdt: “Voetballend waren we de betere”

Racing behaalde een deugddoende én verdiende uitoverwinning op het veld van Wezel. Het verliep echter niet makkelijk.

Na afloop van de partij polsten we bij coach Dave De Herdt naar zijn bevindingen van deze wedstrijd.

Een 1-2 uitoverwinning en dit na een potige wedstrijd: ik veronderstel dat je een tevreden coach bent?
“Ik ben heel tevreden, want we pakken vandaag verdiend de drie punten mee.”

“Een potige wedstrijd vind ik persoonlijk nog zacht uitgedrukt, het was bij momenten eerder een ordinaire schoppartij. De eerste 35 minuten zat de partij vast en daarom hebben we ons systeem lichtjes aangepast.”

“De tegenstander had daar geen antwoord op en in de tweede helft zijn we – uitgezonderd het voorafgaandelijke foutje aan het tegendoelpunt – nooit in de problemen gekomen. We hebben af en toe wel wat onder druk gestaan maar echte kansen hebben we niet weggegeven.”

“Dan kan je vaststellen dat we voldoende voetballende kwaliteit in huis hebben om tegen zulke tegenstanders toch nog de kleine ruimtes te vinden. Vandaag zie je ook een aantal spelers erdoor komen, bijvoorbeeld Doncos die het een paar weken wat moeilijker had en waarbij het net niet lukte. Vandaag was het tweemaal een schot in de roos, de eerste via rechts en de andere via links. Vorige week was hij niet rustig genoeg in de 16, maar deze namiddag was hij de rust zelve.”

“Het was moeilijk om deze namiddag uitblinkers te noemen maar ik denk dat Hmouda – vandaag in een iets andere rol – toch wel uitstekend zijn ding gedaan heeft. Daarnaast was er Doncos voorin. Achterin gaven we dan weer weinig weg.”

De jongens hebben zich goed herpakt na de 1-1, want het zag er toch even naar uit dat we op een gelijkspel gingen afstevenen?
“Ik had zelf dat gevoel niet vanop de bank, omdat we voetballend de betere waren en indien we niet meegingen in hun viriel spel wist ik dat we nog kansen gingen creëren.”

Ruimte voor externe advertenties: