De beloften spelen 2-2 gelijk tegen Broechem

Na de verliespartij op Sint-Job, moesten de beloften vrijdagavond FC Broechem partij geven.

De partij was amper begonnen, of Yaron Coen strafte een blunder van doelman Jelle Van Laerhoven af: de bezoekende doelman kon een schot van Driss Amri niet onder controle krijgen. Broechem kreeg nadien ook enkele kansen.

Anass Abattoy miste voor Racing de kans op de 2-0, nadat hij enkel nog de doelman op zijn weg had. Na nog meer kansen voor Racing nam Broechem over en zo hingen de bordjes net voor de rust de bordjes weer in evenwicht toen Sam Vergauwen een lobbal over Indy Van Bulck binnentrapte.

Bijna werd het nog 1-2 voor de rust, Maxime Di Tella schoot echter voorlangs.

Racing speelde een ondermaatse eerste helft en het mocht zich gelukkig prijzen dat het met een flater op voorsprong kwam.

Tijdens de rust bleef een donderpreek niet uit. Racing kwam beter uit kleedkamer, maar het was toch Broechem dat gevatter uit de hoek kwam.

Op het kwartier werd een fout in de Racing-verdediging bijna afgestraft door Yann Vercammen. Hetzelfde overkwam Bert Pittoors, zijn poging miste echter volledig richting.

Vijf minuten later was het dan toch prijs voor Broechem, het was Yann Vercammen die scoorde na een vreemde actie voor het Racing-doel.

Racing begon het initiatief meer naar zich toe te trekken, Arno Robert zette bij een hoekschop de doelman aan het werk. De ingevallen Gabriel Basous werd even later onderuit gehaald, iedereen dacht dat er een penalty werd geblazen, maar het bleef bij een vrije trap aan de rand van de zestien. De poging van Walid Tazani belandde tegen de paal.

Toch kwamen de bordjes nog in evenwicht toen Amri werd doorgestuurd door Abattoy, doelman Van Laerhoven kon geen weerwerk bieden en de 2-2 was een feit.

Racing kon alsnog een punt uit de brand slepen in een partij waarin Broechem toonde dat ze niet onderaan het klassement thuishoren.

KRC Mechelen: Indy Van Bulck, Himanish Beynaerts, Victor Guerre, Karel Vermeulen, Driss Amri, Walid Tazani, Arno Robert, Mohamed Ali El Ouali, Tim Lambrecht, Henoc Wabeno Ndontoni, Abdelwahed El Nasiri, Yaron Coen, Gabriel Basous, Anass Abattoy, Sean Ceulemans

KFC Broechem: Jelle Van Laerhoven, Fabian Dierckx, Willem Van Emelen, Remy Noel, Maxime Di Tella, Yann Vercammen, Pieter Holmstock, Kenny Van Rompaey, Dries Pittoors, Jasper Verhaert, Sam Vergauwen, Lukas Holmstock, Bert Pittoors

Doelpunten: 1’ Yaron Coen 1-0, 39’Sam Vergauwen 1-1, 70’ Yann Vercammen 1-2, 82’ Driss Amri 2-2