fbpx

Matchwinnaar Gregory Carrez: “We hebben dat goed gedaan”

Een 1-0-overwinning tegen Cappellen deed de Racing-fan woensdagavond deugd. Na een alweer mooie teamprestatie blikte Gregory Carrez met veel voldoening terug op de match.

“Het is een verdiende overwinning, zeker. Als je ziet hoeveel open kansen we creëren, dan denk ik dat we een paar keer meer hadden moeten scoren”, zei Greg.

“Cappellen is een goeie ploeg die het ons in de eerste 10 minuten moeilijk maakte, maar wij hebben daarna goed voetbal gespeeld en onze kop er voor gelegd. Dus op die 3 punten valt niks af te dingen.”

Was het zaak om de openingsfase te overleven?

“We moesten ons even aanpassen aan hun systeem, want we kwamen soms een mannetje te kort, waardoor zij de bal er te makkelijk konden doorspelen.”

“Maar we hebben dat met zijn allen goed opgelost en plots kreeg Cappellen het moeilijker. Cappellen is een ploeg die van alles wat heeft, met ook nog die stugheid en ervaring erbij, maar we hebben het mooi gedaan.”

Je scoorde de 1-0, kun je de actie eens beschrijven?

“Ik kreeg de bal van Heyvie of Dries, draaide door, zocht de combinatie met Kurt en kreeg de bal mooi mee, waardoor ik van in de 16 kon trappen.”

“Ik wilde de bal aanvankelijk in de verste hoek trappen, maar daar kreeg ik hem niet meer, omdat er een verdediger van Cappellen kwam aandringen. Dus werd het de korte hoek.”

Een leuk gevoel om te scoren?

“Zeker. Je kunt de ploeg op die manier helpen en wat ademruimte verschaffen. Jammer dat we die 2-0 niet scoorden, maar okay, we hebben goed standgehouden.”

Hoe loopt het dit seizoen?

“Het is een reeks hoger en daarin worden de individuele foutjes die je maakt afgestraft. Dat is al enkele keren gebeurd, maar we leren elke week bij. We groeien en die foutjes gaan eruit.”

“Voetballend zijn we sterk, we hebben een goeie groep. Als we zo blijven spelen, gaan we een goed seizoen tegemoet.”

“Zelf heb ik een heel moeilijke voorbereiding gehad. Ik heb niet veel gespeeld. In de bekermatch op Petegem ben ik in de ploeg gekomen en sindsdien ben ik er niet meer uitgegaan.”

“Ik had wel nog een kleine blessure, maar daar ben ik vrij snel van hersteld. Voor mij loopt het momenteel lekker. Ik krijg aanvallend een vrije rol en dat ligt me. Daarnaast probeer ik mijn verdedigende werk op te knappen.”

Zondag wacht de 3e match in een week, op City Pirates. Gaat dat lukken?

“Iedereen werkt of studeert, dus die opeenvolging van wedstrijden kruipt zeker niet in de kleren, maar we spelen zondag pas, dus hebben we – denk ik – genoeg tijd om te recupereren.”

“Zo’n ritme van 3 wedstrijden in korte tijd is helemaal anders dan één match per 7 dagen, maar ik denk dat we dat met onze fysieke paraatheid goed kunnen managen.”

Bedankt, Gregory, en veel succes zondag in Merksem tegen de piraten!

Lees ook:
Racing klopt in een inhaalmatch het ongeslagen Cappellen