“We zullen er tegen Zwarte Leeuw vol voor gaan”

Zaterdagavond speelt Racing voor het eerst dit seizoen thuis. Zwarte Leeuw is de opponent. Trainer James Van Vaerenbergh blikt vooruit.

Racing sprokkelde vorige week zijn eerste punt in de competitie, nu wil groen-wit thuis zijn eerste driepunter bemachtigen.

Coach, hoe blik je terug op de 0-0 bij leider Tienen?

“De spelers hebben hard gewerkt voor dat punt. Tienen is dan ook een zeer sterke ploeg. We hebben daarbij het geluk gehad dat we de wedstrijden ervoor niet hadden. Maar ik onthoud vooral dat onze wedstrijdmentaliteit goed was en dat de jongens voor elkaar gewerkt hebben.”

Heeft het punt mentaal deugd gedaan/was het nodig?

“Het heeft inderdaad mentaal deugd gedaan. Het is tof dat men zegt dat we de eerste wedstrijden goed gespeeld hebben, maar je staat wel met 0 punten. Nu is die lelijke nul toch al weg.”

Zaterdag wacht Zwarte Leeuw. Opnieuw een te duchten tegenstander?

“Het is wederom een sterke tegenstrever die nog niet verloren heeft. Het zal een zware wedstrijd worden, maar we moeten er vol voor gaan.”

“Ik heb een volledige kern ter beschikking, buiten Ledent, Zoubeir en Dierickx. Die zijn geblesseerd. Fontaine heeft schoolverplichtingen en is er ook niet bij.”

Het is onze eerste thuismatch. Iets speciaals?

“Iedereen, spelers én supporters, kijkt ernaar uit om eindelijk nog eens thuis te mogen spelen. Wij hebben de supporters nodig. Het zijn fantastische fans, dat hebben ze op Tienen nogmaals laten zien. De supporters zijn een meerwaarde voor onze spelers en kunnen ons de overwinning bezorgen.”

Supporters op post! De match begint om 20u, maar de deuren gaan al om 18.45u open.
U kunt ter plaatse een abonnement kopen, maar dat kunt u beter nu al online doen: klik hier voor alle info.