KRC Mechelen-KFC Zwarte Leeuw 1-2

Racing begon goed aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en iets na het halfuur bracht Hmouda de groen-witten verdiend op voorsprong. Er volgenden nog een aantal kansen om de voorsprong verder uit te bouwen maar in de laatste 10′ konden de bezoekers alsnog hun achterstand ombuigen in een 1-2 overwinning.

Reeds na 3′ konden we de eerste kans optekenen, het schot van Janssens belandde echter over het bezoekende doel. Het was dan even wachten tot rond de 20′ voor de volgende opportuniteit,  wanneer Huysmans voor het bezoekende doel opdook maar zijn schot zoefde onbegrijpelijk naast. In de 36′ was het dan toch raak, het was Hmouda die Racing verdiend op voorsprong bracht. Even voor de rust streelde een kopbal van Hmouda nog de bovenkant van de deklat.

Na de hervatting kregen we een kans voor Huysmans, zijn poging belandde echter in de armen van doelman Truyts. We zijn 60′ ver wanneer Zwarte Leeuw eens in de buurt van het Racing doel kwam dreigen, Marien kon de bal echter wegwerken. En dan gebeurde het onwaarschijnlijke, in minder dan 10′ tijd kunnen de bezoekers hun achterstand wegwerken en nadien zelfs het winnende doelpunt scoren.

Opstelling KRC Mechelen:
Van Bulck, Stuyck, Mariën, Olensky, Bram Kerckhofs (86′ Malezsewski), Wout Kerckhofs, Hens (65′ Dondo), Van Delm (86′ Yagan), Hmouda, Huysmans en Janssens.

Doelpunt (KRCM):
36′ Hmouda

Gele kaarten (KRCM):
69′ Dondo
72′ Huysmans
90′ Mariën