Nils Van Delm: “We willen zaterdag knallen”

Wie snakt er niet naar de eerste thuismatch van het seizoen? Zaterdag gaat het dak er (figuurlijk) af wanneer Racing het thuis opneemt tegen Zwarte Leeuw.

Nils Van Delm zit op hete kolen om zaterdagavond zijn comeback te maken op OVK. Na een jaartje Diegem is de linkspoot opnieuw neergestreken in Mechelen. Na drie uitpartijen op een rij krijgt hij de kans om weer in onze tempel te voetballen.

Nils, eerst en vooral: 1 op 9 na Termien, Nijlen en Tienen. Hoe kijk je daar naar?

“Ik vind dat we 3 goeie wedstrijden gespeeld hebben, maar dat het niet vertaald is in genoeg punten. Wel pakten we vorig weekend een punt in Tienen, absoluut de sterkste van de drie ploegen waar we al tegen speelden en ook een van de beste van de reeks.”

“Het is mooi en tegelijk mentaal belangrijk dat we net daar gelijkspeelden. Overigens, we zullen dit seizoen geen enkele makkelijke wedstrijd spelen. Maar we zijn gewapend voor een rustig seizoen. We moeten uit de gevarenzone blijven en wie weet of er daarna nog iets meer inzit als we nederig blijven.”

De ploeg is totaal vernieuwd tegenover twee jaar geleden, toen jij er ook bij was. Hoe zie je dat?

“Het is niet meer te vergelijken. Van mijn vorige periode bij Racing zijn alleen een paar jonge gasten overgebleven, zoals Sacha Fontaine, Gianni De Ruysscher en Savio Stoffels. We beschikken met deze kern over meer kwaliteit en ervaring. En het is die ervaring die de nodige rust in de ploeg brengt.”

“Zelf was ik twee jaar geleden eigenlijk al een van de anciens, samen met Tarik Dahman en Alex Teirlinckx, hoewel ik nog maar 22, 23 jaar was. Ik ben toen ook aanvoerder geworden en daar heb ik veel uit geleerd. Ik ben verbaal sterker geworden en ben gegroeid als mens, ook in mijn relatie met de supporters, de medewerkers van de club en het bestuur.”

Je hebt vanaf juli meteen je streng getrokken in de ploeg, want je speelde al veel.

“Mijn integratie is zeer vlot verlopen. Ik kwam in een groep terecht met veel jongens die ik niet kende, maar ik ben met open armen ontvangen. Dat was zeer aangenaam.”

“In augustus hebben we elkaar allemaal nog beter leren kennen tijdens een goeie stage, met een overnachting, goeie trainingen, een namiddagje golf en een avondje uit. Dan smeed je banden tussen spelers en mensen.”

“Zelf ben ik tevreden over mijn voorbereiding en de start van de competitie. Ik heb nu net 10 dagen een beetje gesukkeld met mijn lies, maar intussen gaat het weer beter. Op links is Yannick Dierickx mijn concurrent. Hij begon zondag in Tienen aan de wedstrijd, maar we zijn eigenlijk meer dan concurrenten: het klikt als mens heel goed tussen ons en we maken elkaar sterker.”

Is er buiten de nieuwe spelerskern nog iets veranderd op Racing?

“Eigenlijk niet (lacht). Dezelfde mensen zijn nog altijd actief en met al die mensen heb ik altijd een goeie band gehad. Als je nu ook ziet dat iemand als Marc Ghys weer op de club rondloopt, dat maakt het allemaal plezant.”

“Ook met de supporters heb ik altijd een goeie verstandhouding gehad. Samen met hen snak ik echt naar onze eerste thuismatch, aangezien we ook in de voorbereiding geen enkele keer op eigen veld gespeeld hebben.”

“De hele groep kijkt enorm naar zaterdag uit. Dinsdag hebben we een goeie, scherpe training gekregen en donderdag krijgen we al wat info over Zwarte Leeuw en zullen we ook in functie van onze tegenstander trainen.”

“We willen knallen op ons groot veld, in dat mooie stadion en met onze fans. Ik ben een jaar weggeweest op Racing en dat is toch iets dat ik gemist heb: de sfeer en entourage op OVK.”