“We willen voor Nieuwjaar nog 5 keer knallen”

Met een 18 op 18 in de pocket maakt Racing zaterdagavond de trip naar KVK Wellen.

Wellen is na 11 speeldagen 11e in 3de afdeling B, met 14 punten. Racing staat op kop met 25 punten.

Na 6 overwinningen op een rij is het vertrouwen groot bij de ploeg van Dave De Herdt, maar de concurrentie is te duchten. Diest en Lille tellen als dichtste achtervolgers amper 2 punten minder.

Dave, hoe is er deze week getraind? Was iedereen aanwezig en scherp?

“Zeker! Het is niet altijd makkelijk om altijd de juiste focus aan de dag te leggen. Maar ik moet de groep hiervoor feliciteren, want ik kan hier weinig of niets over zeggen.”

18 op 18 is een mooie reeks, kan Wellen die afstoppen?

“Natuurlijk. Het zou volledig verkeerd en hautain zijn om anders te denken.”

“Het is in deze reeks alle weken knokken voor de punten, cadeaus worden er niet gegeven en al zeker niet als het over Racing Mechelen gaat.”

“Iedereen is super-scherp tegen ons, spelers nemen bewust hun 3e gele kaart een week vroeger om de wedstrijd tegen Racing niet te moeten missen.”

“Maar wat Wellen betreft: ik heb ze ook uiteraard zelf live zien spelen en ik was zeer onder de indruk. Dat is echt een goed team, jong maar met zoveel kwaliteit erin.”

“En voetballende kwaliteiten, die ze op het kunstgras maximaal kunnen uitspelen. Ze hebben een trainer (Maxime Annys) die uit de profwereld komt en dus ook wel een plan zal hebben om ons hartelijk te ontvangen.”

“Twee weken geleden stonden zij nog terecht op een 4e plaats in het klassement. De afgelopen weken haalden ze 0 op 6, waardoor ze wat weggezakt zijn. Maar dat is normaal in deze reeks. We gaan een moeilijke avond tegemoet, daar ben ik zeker van.”

Wie mis je zaterdag?

“Sabri Hmouda is geelgeschorst. De wedstrijd van zaterdag komt voor Jens De Paepe, die hard aan zijn comeback werkt, nog te vroeg.”

“Robbe Berben is uiteraard ook out. Yannick Put komt dan weer terug uit schorsing.”

Er zitten een aantal ploegen met coronagevallen, voorlopig valt dat bij ons goed mee?

“Klopt, al is het zeer moeilijk om dat beestje buiten te houden. Vandaar dat we deze week de koppen even bij elkaar hebben gestoken om ons maximaal proberen te beschermen.”

“We moeten vooral in onze privé voorzichtig zijn. Als elke speler zich safe kan houden, komt het niet binnen in de groep.”

“We hebben daarom ook beslist om voorlopig geen spelers van de beloften te laten meetrainen bij eventuele afwezigheden. Iedereen weet dat ik graag 11 vs 11 train omdat dat het meest wedstrijdgericht is. Maar dat schuiven we even opzij, al zeker tot Nieuwjaar.”

“Ook het fysieke contact met de supporters mijden is een van de spijtige maatregelen. Zowel voor spelers als supporters is dit niet leuk, maar ik hoop dat iedereen dit begrijpt.”

“We hebben de spelers echt uitdrukkelijk gevraagd om in hun privé-leven zeer voorzichtig te zijn, want we willen voor Nieuwjaar nog 5 keer knallen.”

“Laat ons hopen dat het ons lukt om iedereen gezond te houden tot Nieuwjaar en hopelijk is de situatie nadien opnieuw wat rooskleuriger.”

Veel succes zaterdag in Wellen, Racing!

Lees ook:
iedereen in Wellen moet Covid Safe Ticket, id-kaart en mondmasker tonen/dragen
spelers komen de fans na de match voorlopig alleen op afstand groeten
het Racing-mosselweekend van 20 en 21 november gaat niet door