Spelers komen nog groeten na de match, maar even geen high fives meer

Iedereen moet zijn contacten beperken. Zowel privé, beroepsmatig als in de sport.

Door de stijgende coronacijfers heeft de overheid een aantal nieuwe maatregelen genomen.

Sportwedstrijden mogen blijven doorgaan, maar er zijn enkele beperkingen. Zo wordt het Covid Safe Ticket vanaf nu overal verplicht en moet iedereen een mondmasker dragen, ook buiten in de tribunes.

Racing neemt die maatregelen (uiteraard) over. Om de risicocontacten te beperken, zal ook het contact tussen spelers en supporters – op bepaalde momenten – een klein beetje teruggeschroefd worden.

“Zoals iedereen weet, hebben wij vanuit de sportieve staf en de spelersgroep oneindig veel respect voor de fans van Racing. Zo vinden wij het heel belangrijk dat we een goed contact onderhouden met de supporters”, zegt trainer Dave De Herdt.

“Na de match komen we groeten en worden er high fives uitgewisseld. Sommige spelers en fans doen ook een babbeltje, soms staan we dan heel dicht bij elkaar.”

“Maar omdat de corona-situatie dermate evolueert dat we weer zeer voorzichtig moeten zijn, moeten ook wij onze contacten beperken. Daarom zullen wij de fans na de match zeker nog komen groeten, maar kunnen we – even – geen handjes meer komen uitwisselen. Het groeten zal op afstand gebeuren.”

“We vinden dit zelf ook heel jammer, maar we zijn anderzijds ook blij dat we nog mogen blijven voetballen en de competities gewoon doorlopen. Onze fans kunnen ons nog altijd komen steunen, iets dat we enorm waarderen. Samen zijn wij sterk. Met de fans kijk ik nu al uit naar gezondere en betere tijden!”

Lees ook:
CST, id-kaart én mondmasker zaterdag in Wellen-Racing
het Racing-mosselweekend van 20 en 21/11 gaat niet door