Racing met de voetjes op de grond na passage op Wellen

Na de thuiszege tegen Koersel moest Racing aan de bak tegen en op een andere Limburgse ploeg, KVK Wellen.

Er ontbraken wat namen op het wedstrijdblad: Lars Bielen en Jerko Guldix moesten wegens een hoogrisicocontact in quarantaine. Vlak voor het vertrek naar Limburg kwetste Dean Doncos zich aan zijn rug. Ook op de geel geschorste Hmouda kon coach De Herdt geen beroep doen.

Na amper drie minuten speeltijd verschalkte Dries Ventôse de Limburgse defensie, maar hij besloot jammer genoeg over het doel. Vier minuten later kende de thuisploeg wel succes bij een tegenaanval: 1-0.

In de 15de minuut was Dries Ventôse opnieuw gevaarlijk, maar zijn poging belandde naast het Wellen-doel. Enkele ogenblikken later maakte de thuisploeg er na een snelle counter 2-0 van.

Iets voor het halfuur moest Ventôse, na een ongelukkig contact, noodgedwongen vervangen worden door Ilias Van Nuffel.

Even later dreef Wellen de score op tot 3-0, een opdoffer van formaat voor de Mechelse bezoekers.

Na de hervatting besloot Heyvaert in de 57ste minuut, op voorzet van Weuts, op de thuisgoalie. Na geharrewar voor het thuisdoel besloot Van Nuffel in de 76ste minuut op de Wellense doelman, weer geen geluk!

Er veranderde niets meer aan de score, Racing moest diep ontgoocheld en puntenloos huiswaarts keren vanuit het verre Limburg.

Groen-wit blijft, ondanks dit verlies, toch aan de leiding staan. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen KVC Lille United, dat naar de tweede plaats in het klassement opschoof. Een nieuwe topper dus op OVK volgende week zaterdagavond!

Vanaf volgend weekend zullen we onze coach, Dave De Herdt, voor de 4 volgende wedstrijden niet meer op de bank aantreffen. Dit is het gevolg van zijn uitsluiting tijdens de wedstrijd op KFC Diest.

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, Van Delm (69’ Robert), W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Heyvaert, Van der Brempt, Carrez, Put (69’ De Paepe), Ventôse (25’ Van Nuffel) en Weuts.

Gele kaart voor Racing: Van Der Brempt.

De resultaten en de tussenstand in de reeks van Racing.