Transfer 6: aanvaller Yasin Mrani trekt Racing-shirt aan

Racing en Yasin Mrani gaan met elkaar in zee. Yasin was de afgelopen weken als tester aan de slag en heeft nu een contract gekregen.

Yasin Mrani is een 20-jarige lichtvoetige aanvaller. De sympathieke Antwerpenaar integreerde zich enorm vlot in de A-kern van groen-wit.

Woensdagavond kwamen Yasin en de club tot een akkoord, waardoor hij dit seizoen voor groen-wit zal uitkomen.

“Ik ken Racing en volg de club al een tijdje. Vorig seizoen op Facebook ook, omdat ik zag dat enkele van mijn vrienden dat ook deden en naar matchen gingen kijken”, vertelt Yasin.

“In de voorbereiding heb ik al gevoeld dat Racing een toffe club is, met veel fans. Het leeft en er is ambitie, dat vind ik leuk.”

Waar speelde je de voorbije jaren?

“Ik ben opgeleid bij Beerschot Wilrijk en heb het bij Beerschot tot de beloften geschopt. Toen ik een blessure opliep – mijn schouder lag uit de kom – miste ik de voorbereiding op een nieuw seizoen.”

“Daarop ben ik naar Rupel Boom in 1e amateur verhuisd. Het eerste seizoen was er door corona amper voetbal (ter info: Yasin scoorde in dat seizoen wel nog een belangrijke goal in de beker, waardoor Boom naar de 1/16e finales doorstootte, lees dat artikel hier).”

“Vorig seizoen heb ik dan mijn speelminuten gekregen bij Boom. Maar makkelijk was het er niet, want we hadden veel verschillende trainers en uiteindelijk hebben ze daar zowat de volledige kern vervangen.”

Hoe kom je dan bij Racing terecht?

“Greg Vanderidt kende me nog van Boom. Hij heeft me, toen hij bij Racing als coach begon, gebeld en zei: “Kom meetrainen. Wie weet, kun je je in de kijker spelen en een contract afdwingen”.”

“Dat is nu dus gebeurd. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door het niveau bij Racing. Er zijn natuurlijk wat bekende namen vanop een hoger niveau, maar het gaat er echt goed aan toe.”

“De coach hamert op een hoge intensiteit en maakt de trainingen hard. Waar ons dat zal brengen is voor mij wel moeilijk te zeggen, want ik ken 2e amateur niet. Zo hoog mogelijk eindigen moet ons doel zijn.”

Wat is jouw persoonlijke ambitie?

“Zo hoog mogelijk spelen. Ik ben nog jong en wil zoveel mogelijk minuten verzamelen, zo goed mogelijk presteren en ervaring opdoen. Daarna zullen we wel zien hoe ver ik daarmee geraak.”

“Naast het voetbal studeer ik nog. Ik woon naast het Kiel, het stadion van Beerschot. Maar Beerschot is een afgesloten hoofdstuk. Al ga ik af en toe nog wel kijken, want mijn goeie vriend Ilias Sebaoui speelt er nu in de eerste ploeg.”

Wat zijn jouw kwaliteiten?

“Ik ben opgeleid als spits in een 4-3-3, de laatste jaren vooral op de flank. Linksbuiten is mijn beste positie, maar zoals Marc Ghys al zei kan ik ook centraal en als wingback spelen.”

“Ik ben snel, kan een mannetje uitschakelen en ben een een harde werker. Ik loop tot ik erbij neerval, ik maak graag veel meters.”

Viel de integratie in de groep mee?

“Absoluut. Ik kende ook al wel wat jongens persoonlijk, zoals Ilias Van Nuffel en Senne Goossens bij Beerschot en Max Van der Brempt en Jens De Paepe van bij Boom. Ook Hatim Akarom kende ik al, van buiten het voetbal.”

“Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen. Normaal gezien zal ik speelgerechtigd zijn voor de bekermatch van zaterdag tegen Betekom.”

Met welk nummer ga je spelen?

“Normaal met nummer 17, maar dat was al bezet (door Max Van der Brempt, nvdr). Daarom heb ik 77 gekozen, omdat ik dat ook mooi vind. Voor de rest zit er geen betekenis achter.”

Heel veel succes, Yasin, bij Racing!

Een foto van Yasin woensdagavond op training:

Lees ook:
met deze rugnummers spelen onze jongens volgend seizoen in 2e amateur
eetcafé De Plekpot sponsort Racing – klik hier voor het artikel (+ als je zelf wil sponsoren)
Marc Ghys over de eerste weken: “De spelers pikken snel op wat de nieuwe trainer vraagt”

Info over jouw abonnement:
koop het online, of koop het donderdag- of zaterdagavond en haal het dan ook af