Greg Vanderidt voor Racing-Betekom: “We doen er alles aan om door te stoten”

Zaterdagavond is het – eindelijk – opnieuw bittere ernst. Racing krijgt in de 2e ronde van de Croky Cup Betekom tegenover zich.

Betekom, jawel. Het is de ploeg die eind vorig seizoen met een overwinning het kampioenenfeest van Racing leek te komen verbrodden.

Gelukkig viel het resultaat van Racings titel-tegenstander Pelt dusdanig mee dat groen-wit in eigen huis tóch de titel kon vieren.

Intussen speelt Racing in 2e amateur en mocht het de 1e ronde in het bekertoernooi overslaan. Met Greg Vanderidt is er intussen ook een nieuwe trainer neergestreken in het Oscar Vankesbeeckstadion.

Greg, hoe zijn jouw eerste weken als T1 van Racing verlopen?

“Zeer goed. Ik ben aangenaam verrast hoe alles op een gemoedelijke manier verloopt, en dat gekoppeld aan een hoge intensiteit op training. Ik ben ontzettend blij met hoe de spelers het doen.”

“Als je in korte tijd twee keer promoveert, zoals Racing van 1e provinciale naar 2e amateur, dan weet je dat alles in even korte tijd veel intenser wordt. Het tempo en de snelheid van uitvoering gaan in die mate omhoog dat dat een aanpassing vergt, zeker voor jonge spelers.”

“Dat is meteen de keerzijde van de medaille: het gaat nu allemaal zo snel voor Racing dat je geen tijd hebt om je aan te passen. En dat kan dan gepaard gaan met kwaaltjes bij spelers die dat ritme moeten oppikken.”

Is het erg gesteld met die kwaaltjes?

“Het is in elk geval niks om ons zorgen over te maken. Doelman Kobe De Smet is pas weer komen aansluiten, idem voor Wout Kerckhofs.”

“Nick Spaenhoven sukkelt lichtjes met zijn knie. Hij ondergaat volgende week nog extra onderzoeken, want we willen geen enkel risico nemen.”

“Arno Robert staat eventjes aan de kant, idem voor Jerko Guldix, Dean Doncos, Dean Alaers en Arn Spiessens. Ik verwacht dat tegen het einde van volgende week nagenoeg iedereen wel weer fit zal zijn.”

“Maar ik ben daar eerlijk en open in richting de bekermatch tegen Betekom: we gaan die afwezigheden voelen. Ik speel geen verstoppertje, ik heb niks te verbergen. Niet voor onze supporters en niet richting Betekom. Kat en muis spelen is aan mij niet besteed.”

“Anderzijds beschikken we in de breedte over genoeg kwaliteit om die afwezigheden op te vangen. Ik kan zelfs putten uit de beloftekern van Racing. Ik ben in de week naar hun match tegen Walem gaan kijken en was aangenaam verrast door het niveau dat die jongens haalden.”

Hoe evalueer je de eerste oefenwedstrijden?

“Ik pin me niet vast op de resultaten van die matchen. Voor mij is de kwaliteit die we brengen het belangrijkste. Kunnen we brengen waar we op trainen? Op dat vlak ben ik een tevreden coach.”

“Idem voor de beker nu: natuurlijk willen we die match graag winnen en daar zullen we ook alles aan doen. Maar Betekom wordt geen hapklare brok. Die ploeg speelt al jaren samen en is in de zomer nog versterkt met jongens die het klappen van de zweep kennen. Ik heb hen vorig weekend zien spelen en ik moet zeggen: het zit daar zeer goed in elkaar.”

Betekom kwam ons titelfeest vorig seizoen bijna verpesten. De fans verwachten misschien wel een kleine revanche?

“Elke speler van Racing die toen bij die match was, zal ik alvast niet moeten motiveren. Ze hebben iets goed te maken tegenover de Racing-fans en de hele club.”

“Maar wees er maar zeker van dat Betekom die stunt van 3 maanden geleden op ons veld wil komen herhalen.”

Hoe bevalt de stap naar Racing jou persoonlijk na jouw professionele intermezzo in 1A bij Beerschot?

“Enorm goed. Ik zie het absoluut niet als een stap terug, dit is voor mij normaal. Ik ben 12 jaar actief geweest van 3e provinciale tot en met 1e amateur.”

“Eerlijk: als ik het profvoetbal vergelijk met het hogere niveau van het amateurvoetbal waarop Racing nu terechtkomt, dan zie ik weinig verschil. De trainingsuren die onze jongens er insteken en de manier waarop ze ermee bezig zijn, dat is praktisch hetzelfde.”

Veel succes zaterdag tegen Betekom, Greg en Racing!

Ter info:
– Yasin Mrani is meteen speelgerechtigd voor de match tegen Betekom (klik hier om het artikel van zijn transfer te lezen)
– de poorten van OVK gaan zaterdag om 18.30u open. Tickets zijn (alleen) te koop aan de loketten van de hoofdingang

imoya