Resultaten van de grote Racing-enquête 2018: over bestuur, abo’s, OVK (en veel meer)

Vorig jaar voerden ex-Racing-speler Tim Peleman, Siemon Pinceel, Nick Mampaey en Seyno Lombaert een tevredenheidsenquête uit op Racing. Lees hier de resultaten van hun bevraging.

Tim, Nick, Seyno en Siemon studeerden vorig jaar aan de Mechelse Thomas More-hogeschool. Voor een vak in één van hun lespaketten moesten ze een enquête uitvoeren bij minstens 100 mensen.

Als ex-speler van Racing vatte Tim Peleman het idee op om een onderzoek uit te voeren bij Racing Mechelen.

De club ging daar graag op in en stelde samen met de 4 studenten een grote enquête samen.

De enquête werd via een nieuwsbrief opgestuurd naar ruim 600 nieuwsbrief-abonnees. Uiteindelijk werd ze ingevuld door meer dan 200 supporters (grotendeels mannen).

In de enquête werd eerst gepeild naar wie de deelnemers aan de enquête zijn: hun profiel.

Daarna werden de vragen steeds specifieker en kwamen onder meer de tevredenheid van de supporters over het bestuur aan bod, waarom ze al dan niet een abonnement kochten, wat ze van de communicatie op Racing vonden, wat ze van de A-ploeg vonden en wat hun mening was over de OVK-site.

Enkele vaststellingen

Uit de enquête blijkt onder meer dat het Racing-supportersschap “in het bloed zit”. In zowat de helft van de gevallen wordt het groen-witte leven met de paplepel ingegeven.

Racing-fans blijken nauw bij de club betrokken: ze nemen graag deel aan de diverse evenementen (mosselweekend, kerstkraampje, quiz, Oscarpelouza…), verkiezen thuismatchen op zaterdagavond en vinden hun gading in het uitgebreide media-aanbod van de club (website, Facebook, Instagram…).

86% was tevreden over de prijzen van de abonnementen, ook het transferbeleid kreeg goeie punten en een overgrote meerderheid was zeer te spreken over de vernieuwde focus van het bestuur op de heroplevende jeugdwerking.

De enquête werd uitgevoerd op het moment dat het bestuur aan zijn tweede jaargang toe was en Racing in 1e provinciale speelde. Intussen is de A-kern gepromoveerd naar 3e amateur.

Eén van de conclusies was dat 86% van de deelnemers aan het onderzoek zich “tevreden” toonde over de werking van Racing en dat 45% daarvan zichzelf als “actieve promotor” van Racing beschouwt: sterke cijfers!

OVK-site

Wat – tot slot – heel duidelijk tot uiting kwam, is dat de Racing-supporter zeer bezorgd is over de toekomst van de OVK-site.

94% van de ondervraagden wil absoluut dat Racing ook in de toekomst op OVK blijft. Slechts 6% is er voor te vinden uit te wijken naar een andere locatie. Als Racing zou uitwijken, zou nog iets meer dan de helft van de ondervraagden – op termijn – naar de thuiswedstrijden komen kijken.

Veel supporters willen dat er een verbetering komt in het sanitair en verlangen meer comfort, ook in de zittribune. 72% vindt een stadion met maximaal 5.000 plaatsen genoeg voor Racing.

Ter info: deze maand worden de gesprekken over de toekomst van Racing op OVK met alle betrokken partners opnieuw opgestart. We houden eraan onze supporters meteen te lichten zodra daar enig nieuws over bekend is.

Ex-Racing-speler

Tim Peleman voerde de enquête uit in samenwerking met 3 van zijn klasgenoten in Thomas More en Racing zelf.

De club wenst Tim, Seyno, Siemon en Nick van harte te bedanken voor het initiatief en de moeite/tijd die ze in het project gestoken hebben. Racing zal, in de mate van het mogelijke, rekening houden met de resultaten van het onderzoek.

De docent van Tim, Seyno, Siemon en Nick was overigens zeer tevreden over de enquête. “We hebben 18 op 20 voor dit werkstuk gekregen, een heel mooie score”, zegt Tim Peleman.

“Zelfs als ik die docent nu tegenkom, spreekt hij me hier nog over aan. Dit academiejaar heeft hij de enquête gebruikt als voorbeeld voor de nieuwe studenten.”

Tim Peleman komt zaterdag trouwens nog eens naar Racing, met zijn club Nijlen. Racing-Nijlen wordt om 20u afgetrapt: spanning verzekerd, dit is een heel belangrijke wedstrijd!

Klik op onderstaande link om de resultaten van de enquête te lezen:

PPT_KRCM_enquete